1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU SON ŞANSI
BU SON ŞANSI

BU SON ŞANSI

Bu son şansı

A+A-

Komşularının evinden 750 sterlin ve 790 TL değerinde 2 adet kolye çalan Mehmet Ali Ondal’a mahkeme, kısa süreli hapislik cezası verdi

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde, 2 ayrı komşusunun evine girerek hırsızlık yapan sanık Mehmet Ali Ondal, Gazimağusa Kaza Mahkemesi tarafından yargılanarak hapse mahkum edildi.


Sanığın iki ayrı komşusunun evine girerek, bir evden 790 TL değerinde 2 kolye, öteki komşusunun evinden ise 790 sterlin nakit para sirkat ettiğini anlatan yargıç Hazal Hacımulla, sanık avukatı Mustafa Kocatürk’ün mahkemeye sunduğu hafifletici nedenlerde, sanığın genç ve hayat tecrübesiden yoksun ve sabıkasız olduğuna değindiğini söyledi.


Sanığı suçlu bularak mahkum ettiğini açıklayan Hacımulla, son zamanlarda toplumda artış gösteren sirkat suçlarına karşı ibret verici ve caydırıcı cezaların verilmesinin kaçınılmaz olacağını vurguladı.


Sanığın sabıkasız oluşu ile genç ve hayat tecrübesinden yoksun olmasını da sanık lehine değerlendirdiğini belirten Hacımulla, sanığa ilk ve son defaya mahsus olmak üzere, fırsat mahiyetinde kısa süreli bir hapislik cezası vermeyi uygun bulduğunu ifade ederek, sanığı 80 gün hapse mahkum ettiğini açıkladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.