1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU SORUMSUZLUK DEĞİL SERSERİLİK
BU SORUMSUZLUK DEĞİL SERSERİLİK

BU SORUMSUZLUK DEĞİL SERSERİLİK

Bu sorumsuzluk değil serserilik

A+A-

 

Akdeniz Köyü 3. derecede sit alanı, Caretta-Caretta yuvaları ve Özel Çevre Koruma Bölgesi’ne dadanan sorumsuzlar, bu kez Çevre Koruma Dairesi tabelasını yerle bir ettiler, sahile indiler.

Akdeniz Köyü sahiline dadanan bazı kişiler spor adı altında yine yasaları çiğneyerek dün öğleden sonra saat 14:00 sıralarında Çevre Koruma Dairesi’nin “Araçla sahile girmek yasaktır, ALO 123 İhbar Hattı çevre Koruma Dairesi” tabelasını kırarak 4x4 araçlarıyla kumsala indiler. Bu sorumsuzların geçen yıl oraya izinsiz baraka yerleştiren, daha sonra araçlarıyla sahile inen kişiler olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz yıl bu kişilere araçlarıyla sahile indikleri için ceza yazılmıştı.

Daire inceleme başlattı

Fotoğraflarla tespit edilen bu konu dün anında, Haberal Kıbrıslı Gazetesi tarafından Çevre Koruma Dairesi Müdürlüğü’ne iletildi. Daire, konunun takibinin yapılacağını, gerekli incelemenin ardından soruşturma açılacağını belirtti. Elde ettiğimiz fotoğraflar da Çevre Koruma Dairesi’ne delil olarak iletildi.

Aynı JE 282 plakalı araç

Aynı sorumsuzluğu yapan kişilerin geçen yıl da sahile indikleri tespiti yapılmış, plakaları tespit edilen bu kişilere ceza yazılmıştı. Ancak yine aynı plakalı, kırmızı renkli JE 282 plakalı cip aracın dün öğle saatlerinde sahilde diğer araçlarla olduğu tespiti yapıldı ve fotoğrafı çekildi.

c2-001.jpg

İyi niyet ve hoşgörü göstermeyeceğiz

Zamanın Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, geçen yıl yaşanan bu yasa tanımazlık sonrasında Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne şunları söylemişti:

“Türk kültüründe özellikle bunun gibi şeyler daha gelişmemiş olduğu görülüyor ki, bundan sonra bu gibi yerlerde iyi niyete dayalı hoşgörü göstermeyeceğiz. Biz gençlere spor yapmaları, kendilerini geliştirmeleri için olanak sağlarken ne yazık ki onlar, tüm halkın ortak değeri olan bu gibi yerleri değil koruma, bozma yolunda girişim yapmışlardır. Bu gençlerimizin fotoğraflarla tespit edildiği gibi kumsala kaplumbağa koruma alanlarına araçlarını sürerek yuvaların kenarlarına kadar girmeleri kurallara ne kadar uyduklarını açıkça ortaya koymuştur. Ayrıca koruma alanlarına giren bu araçların plakaları tespit edilerek Çevre Koruma Dairesi tarafından gerekli ceza uygulaması yapılacaktır.”

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları ise, sahile araçlarıyla girenler için cezai işlem uygulanacağını şu sözlerle ifade etmişti:

“Kumsala giren araçların plaka tespiti sonrasında, araç sahiplerine gereken cezai işlem başlatılacaktır. O bölgede kumsala giriş yolunda araçların girmemesi için bazı tedbirler almamıza rağmen ne yazık ki, yasak olmasına rağmen kaplumbağaların koruma alanına, kumsala araçlarla girilmiştir.”

c3-001.jpg

Bakanın hassasiyetine teşekkür etmişti

Çevre Platformu üyesi Ayşe Dönmezer de yaşanan bu olayı sert sözlerle kınamıştı.

Bakanın gençlere iyi niyetle cevap verdiğini ancak bunun kötüye kullanıldığının ortaya çıkmasıyla, bu iznin iptal edilerek hatadan geri dönüldüğünü ifade eden Ayşe Dönmezer, Bakan Hamit Bakırcı’nın hassasiyetine teşekkür ettiklerini söylemişti. Bu gibi yerlerin ülkemizin geçmişten geleceğe mirası olduğunu vurgulayan Ayşe Dönmezer, her bireyin hassasiyetle bu yerlere sahip çıkarak, koruyarak gelecek nesillere ulaşması için elinden geleni yapması gerektiğine işaret etmişti. Eğer bu konumda olup ta kiralanan başka yerler varsa onların da tespit edilerek bir an önce gereğinin yapılmasına işaret eden Dönmezer, “umarım bir daha bu gibi hatalar yapılmaz” demişti.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.