1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU SORUN ARTIK ÇÖZÜLMELİ
BU SORUN ARTIK ÇÖZÜLMELİ

BU SORUN ARTIK ÇÖZÜLMELİ

Mehmetçik’te grevdeki çalışanlar dört aydır maaş almıyor, çocuklarını okula gönderemiyor

A+A-

Mehmetçik Belediyesi’nde süresiz grev üçüncü ayına girdi. İşçiler, Belediye Başkanı Ahmet Beyazit Adalıer’in evinin önünde eylemlerini devam ettiriyor.

Belediye işçileri dün çocuklarını okula göndermedi ve çocuklarını da eyleme dahil etti. Çok sayıda çocuk, Başkan Adalıer’in evi önündeki eylemde babalarına destek verdi.

Belediye işçileri dört aydır maaş alamadıklarını belirterek okul masraflarını ödeyemediklerinden yakındı. Bu nedenle çocuklarını okula göndermeyen belediye işçileri market ve bakkal paralarını da ödeyemediklerini kaydetti.

Belediye çalışanları, sorunlarına çözüm desteği vermeyen meclise de tepki gösterdi. Bir çalışan, “eşimizi,    çoluk çocuğu alıp meclis önüne götürüp bırakalım, artık bakamıyoruz, devletimiz bizden bunu mu bekliyor?” diyerek destek beklediklerini dile getirdi.

Bu arada bazı belediye çalışanlarının ortaokul ve lisede okuyan çocuklarının hem okula gittiği, hem de çalışarak ailelerine destek çıkma çabasında olduğu belirtildi.

Bir çalışan, “bıçak kemiğe dayandı, bu hükümet, kendi partilerine (DP – UG) mensup Belediye Başkanı’nı ikna edemiyorsa, yazıklar olsun” dedi.

21 Ağustos’ta başlayan süresiz grevde hiçbir gelişme olmadığını söyleyen belediye çalışanları “Hiç kimseye güvenimiz kalmadı, şimdiki hükümet bir önceki hükümeti suçlarken şimdi belediye başkanını aklamaya çalışıyor” yorumunu yaptı.

Mehmetçik Belediyesi’nde örgütlü Büro-İş Sendikası, 2011 yılında belediye ve sendika arasında imzalanan protokolünün hayata geçirilmediği, temmuz ayından beri çalışanların maaşların ödenmediği, İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta yatırımlarının da yapılmadığı gerekçeleriyle çalışanlarla birlikte süresiz grev kararı almıştı.

Başkan Adalıer ise 2011 yılında yapılan protokole, kendisinin değil yerine vekalet edenlerin imza attığını belirtiyor ve bu protokolde çalışana verilmesi taahhüt edilen hakları “çok” bulup reddediyor. Adalıer, “bu yükü kaldırabilecek güçte değiliz” iddiasını savunuyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.