1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BU SPOR AMBARGOSU ENİNDE SONUNDA KALKACAK''
“BU SPOR AMBARGOSU ENİNDE SONUNDA KALKACAK''

“BU SPOR AMBARGOSU ENİNDE SONUNDA KALKACAK''

KTSYD’de havuz başında gerçekleştirilen ödül töreninde;

A+A-

SİBER: “BU SPOR AMBARGOSU ENİNDE SONUNDA KALKACAK...SPORCULARIMIZ KENDİ TOPLUMSAL KİMLİKLERİYLE ULUSLARARASI ALANDA YARIŞACAK VE BAŞARILAR KAZANACAK”

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin (KTSYD) her yıl yılın başarılı spor insanlarına verdiği “Yılın Başarılıları” ödül töreni dün akşam yapıldı.

KTSYD’de havuz başında gerçekleştirilen ödül töreninde Meclis Başkanı Sibel Siber, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu da hazır bulundu.

Gecede Ahmet Sami Topcan Spor Üstün Hizmet Ödülü Özel Vasıf’a (Tenis), Mete Adanır YılınSporcusu Ödülü Halil Kutruza’ya (Basketbol), Yusuf Kaptan Yılın Antrenörü Ödülü Erdinç Serdahoğulları’na, Sulhi Garan Yılın Hakemi Ödülü Kerem Eran’a verilirken, Zeka Özteknik Özel Ödülleri YDÜ Yıldız Atletizm Takımı, Buse Savaşkan (Yüksek Atlama), Emine Uluçay (Triatlon) ve İbrahim Yavuz’un (Tekerlekli Sandalye Basketbol) oldu.

KAÇMAZ

KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz törende yaptığı konuşmada her yıl sezon sonunda Haziran ayında sezon içindeki başarıların taçlandırıldığını söyleyerek, ödül törenini KTSYD’nin kendi tesislerinde yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

İzolasyon altındaki bir ülkede ödüllendirmenin büyük bir teşvik olduğunu kaydeden Kaçmaz, KKTC’de başarılara imza atan sporcuların bu yılki seçimini yaparken oldukça zorlandıklarını söyledi.

2015’te şu anki mevcut yönetimin görev süresinin dolacağını hatırlatan Kaçmaz, daha sonra gelecek yönetimim görev bayrağını ve KTSYD’yi daha yukarılara taşıyacağına inandığını da sözlerine ekledi.

AKÇA

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da dernek yönetimini kutlayarak, ödüllendirmenin çok önemli bir lütuf olduğunu ifade etti ve ödül alan sporcuları kutladı.

Gerek altyapı gerekse diğer katkılarla Kıbrıs Türk sporuna katkı yaptıklarını söyleyen Büyükelçi Akça, Türkiye’deki Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu iş için ayrı bir de fon oluşturduğunu söyledi.

Akça başarılı olup ödüle layık görülen sporcuların başarısının devamını diledi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de sporun sağlık, dinamizm, heyecan, dostluk ve paylaşım olduğuna işaret ederek, tüm başarı gösteren sporcuları kutladı.

Kıbrıslı Türk sporcuların bir gün uluslararası alanda kendi toplumsal kimliğiyle yarışacağına ve başarılar elde edeceğine olan inancını dile getiren Siber, “Bu spor ambargosu eninde sonunda kalkacak” şeklinde konuştu.

Siber yakın zaman önce yaşamını yitiren spor adamı Omaç Başat’ı da saygıyla andığını belirtti.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından gece kokteylle devam etti. Gecede Lefkoşa Türk Belediyesi Orkestrası da müzik dinletisi sundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.