1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'BU SPOR BENİM HAYAT TARZIM'
'BU SPOR BENİM HAYAT TARZIM'

'BU SPOR BENİM HAYAT TARZIM'

Yarışmaya katılmak aklımın ucundan geçmezken bir anda kendimi şampiyon olarak buldum;

A+A-

İskele Bölgesi Milli Takım Seçmeleri Şampiyonası’nda Bikini Fitness Genç Bayanlar kategorisinde birinci olan Nalan Garip, sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak için başladığı sporu hayat tarzı haline getirdi

 

"Team Görkem Çırakoğlu" adı altında personal trainerlik kurduklarını belirten Garip, “Tüm sporseverlere gerek birebir gerek beslenme ve antrenman programları yapıyoruz, amacımız bu sporun bilinçli ve sağlıklı yapılmasını sağlamak”

Vücut geliştirme sporuna gönül veren ve bu sporu hayat tarzı olarak benimseyen Nalan Garip, ortaya koyduğu azmin neticesinde adım adım başarıya ulaştı. İskele’de düzenlenen İskele Bölgesi Milli Takım Seçmeleri Şampiyonası’nda Bikini Fitness Genç Bayanlar kategorisinde birinci geldi. Bu spora gönül veren Garip, “Bu spora altı ay önce herkes gibi ben de sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak için başladım, yarışmaya katılmak aklımın ucundan geçmezken bir anda kendimi şampiyon olarak buldum” diyor.

Vücut geliştirme sporuyla uğraşan Nalan Garip, sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak için başladığı sporu hayat tarzı haline getirdi. Kısa sürede hazırlanıp katıldığı İskele Bölgesi Milli Takım Seçmeleri Şampiyonası’nda birincilik elde eden Garip, tüm tepkilere rağmen bu spordan vazgeçemediğini anlattı.

“EN BÜYÜK HOBİM SPOR SALONUNDA ANTRENMAN YAPMAK”

Soru: Seni tanıyalım?

Cevap: 1 Ekim 1993 doğumluyum, bir sene önce üniversite eğitimime ara verip aile şirketimizde çalışmaya başladım. En büyük hobim spor salonunda antrenman yapmaktır. Bunun dışında film izlemek ve takım arkadaşlarımla vakit geçirmekten hoşlanıyorum.

“HAYATIMDA ALDIĞIM EN DOĞRU KARAR BU OLDU”

Soru: Bu spora nasıl başladınız?

Cevap: Bu spora altı ay önce herkes gibi ben de sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak için başladım, yarışmaya katılmak aklımın ucundan geçmezken bir anda kendimi şampiyon olarak buldum. İlk üç ay boyunca antrenmanlarımı yapıyordum, fakat hedefimdeki vücut için yeterli değildi, ben de KKTC milli takım sporcusu ve antrenörü aynı zamanda geçtiğimiz gün ülkemizi İngiltere'de temsil eden Görkem Çırakoğlu ile tanışıp onunla kişisel antrenörüm olarak çalışmaya başladım. Bu sporda bilginin ne kadar önemli olduğunu anladım ve bir anda vücudumun antrenmanlara verdiği olumlu tepkisini gördüm. Hayatımda aldığım en doğru karar Görkem ile tanışıp yarışmaya katılmak oldu diyebilirim.

“KASLARIMIZ NORMAL ZAMANDAN DAHA FAZLA BELİRGİN OLUYOR”

Soru: Çalışmalarından bahseder misiniz?

Cevap: Yarışmaya hazırlık dönemimde günde iki bazen üç antrenman yapıyordum yarışma yaklaştıkça beslenmem azalıyor ve antrenman şiddeti artıyordu. Podyum öncesi kaslarınızın daha belirgin görünmesi için özel boyalarla boyanıyoruz, podyumdan önce ısınma hareketleri yapıyoruz bu nedenle kaslarımız normal zamandan daha fazla belirgin oluyor.

“VAZGEÇİRMEYE BİLE ÇALIŞTILAR”

Soru: Ailenizin tepkisi ne oldu?

Cevap: Yarışmaya katılacağımı ailem ile paylaşınca sıcak bakmadılar hatta vazgeçirmeye bile çalıştılar, kararlı olduğumu fark ettiklerinde destek vermeyi tercih ettiler.  Şampiyonluk kupasını aldığım esnadaki tepkileri de paha biçilemezdi. Benim ile gurur duymaları benim için en büyük ödüldü.

“AMACIMIZ BU SPORUN BİLİNÇLİ VE SAĞLIKLI YAPILMASINI SAĞLAMAK”

Soru: Nasıl çalışıyorsunuz?

Cevap: Beslenme programı mı antrenörüm vücut gelişimime göre gramlarına kadar ayarlıyor bende uyguluyorum. "Team Görkem Çırakoğlu" adı altında personal trainerlik kurduk, tüm sporseverlere gerek birebir gerek beslenme ve antrenman programları yapıyoruz, amacımız bu sporun bilinçli ve sağlıklı yapılmasını sağlamak.

“KENDİ BAYRAĞIM ALTINDA MİLLİ TAKIM SPORCUSU OLARAK ÜLKEMİ TEMSİL ETMEK EN BÜYÜK HAYALİM”

Soru: Hayal ve hedefleriniz neler?

Cevap: İlk hedefim şampiyonluk ikinci hedefimde bu sektörde çalışmaya başlayıp insanlar için ilham kaynağı olmaktı, ikisini de takımım ile beraber başardım. Sıradaki hedefime gelecek olursak, ülkemiz ambargolarla mücadele ederken KKTC halter ve vücut geliştirme federasyonu yurtdışındaki tüm ülkelerle KKTC adı ile milli sporcularımızı götürüp yarıştırıyor. Kendi bayrağım altında milli takım sporcusu olarak ülkemi temsil etmek en büyük hayal ve hedeflerimden biri.

“YERİ GELDİĞİNDE İÇTİĞİMİZ BİR BARDAK SUYUN BİLE ÖNEMİ OLUYOR”

Soru: Diğer sporlarla kıyaslayacak olursanız bu sporun zorlukları neler?

Cevap: Bu spor diğer spor dallarına kıyas ile daha fazla irade, özveri ve sabır gerektiriyor, yeri geldiğinde içtiğimiz bir bardak suyun bile önemi oluyor diyebilirim. Vücut geliştirme dünyada son zamanlarda gelişen ve büyüyen bir sektör, dünya şampiyonluğunda o kadar büyük ödüller de sponsorluklar dönüyor ki akıl almaz düzeyde.

“BIRAKMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

Soru: Peki bu sporu bırakmak isterseniz?

Cevap: Şu anda sporu bırakmayı düşünmüyorum, hayat tarzım olmuş durumda. İnsan hayatını nasıl bırakabilir ki… Eğer bırakmak zorunda kalırsam geriden gelecekleri eğiterek ve yol göstererek katkıda bulunmak istiyorum. Vücut geliştirme şu an dünyadaki en popüler sporlardan bir tanesini ve bizde takip ediyoruz, bu dalda kimse en bilgili benim diyemiyor çünkü her gün yeni şeyler öğreniyoruz.

“HİÇ BİR ŞEY SAĞLIĞIMIZDAN ÖNEMLİ DEĞİLDİR”

Soru: Bu spora dair eleştiriler var, özellikle son dönemde, ilaç kullanımı ile ilgili, neler söylemek istersiniz?

Cevap: Her sporda olduğu gibi bu sporda da doping maalesef var benim söyleyebileceğim tek şey hiç bir şeyin sağlığımızdan önemli olmadığıdır.

“ZAMANLA ALIŞIYORUM”

Soru: Bir kadın olarak bu sporu yapmak daha mı zor?

Cevap: Fiziksel zorluk olarak erkeklere kıyasla daha zor olduğunu söyleyemem fakat bayan olarak aldığım yorumları umursamamak biraz zor oluyor, genelde "yeter bu kadar" "daha fazla kaslanma" "kendine ne yaptın" ve bunun gibi daha bir çok yorumlarla karşılaşıyorum ama zamanla alışıyorum sanırım.

“PROFESYONEL YARDIM ALINIZ”

Soru: Son olarak neler söylemek istersiniz?

Cevap: Son olarak tavsiyem internetten veya kulaktan duyma bilgilerle çalışmayınız, mutlaka profesyonel yardım alınız.

ng1.jpg

1inci.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.