1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU SU NİYE PEMBE?
BU SU NİYE PEMBE?

BU SU NİYE PEMBE?

Gaziveren’de pembe dere ve çöp dağları…

A+A-

Güzelyurt’a bağlı Gaziveren yakınlarındaki bir arazide çevre felaketi yaşanıyor. 

Dere yataklarına lağım sularının boşaltılması, küçük bir de çöplük yaratılması bölgede ciddi bir çevre kirliliğini de bereberinde getirdi

Köyü Muhtarı Celal Öz “Ne yaptıysak engelleyemedik” diyerek yaşanan çevre felaketini anlattı

Öz, köyün ağıllar bölgesinde denize giden yola ve dere yataklarına, çöp ve lağım sularının döküldüğünü söyledi, çevrenin büyük tehdit altında olduğunu belirtti.

Çöp ve lağım sularından kaynaklanan kötü kokunun arttığını belirten Öz, oluşan kötü kokunun artık rahatsızlık verici derecede olduğunu söyledi. Muhtarlık olarak iki sene önce temizlik yaptıklarını ve çevredeki tüm kirliliği kaldırdıklarını anlatan Öz, Çevre Dairesi’nin artık bu durumla ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi.

Vatandaşın çöplerini dökebileceği çukurlar olduğunu belirten Öz, belediyenin çöpleri imha etmesi gerektiğini kaydetti. Dere yataklarına dökülen çöp ve lağım sularından rahatsızlık duyan bazı vatandaşlar ise yetkililere seslenerek yaşanan bu çevre felaketine artık dur demesi gerektiğini vurguladı.

Çevre Dairesi’nin bahsi geçen bölgeye tabela koyduğunu söyleyen Muhtar Öz, insanların çöplerini atmaya devam ettiklerini kirlenmenin önüne geçilebilmesi için Çevre Dairesi’nin daha sıkı önlemler alması gerektiği ifade etti.

Derman Paça / Yenizdüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.