1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU SULARI İÇMEYİN!
BU SULARI İÇMEYİN!

BU SULARI İÇMEYİN!

Tahlilleri kötü çıktı

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Lefkoşa’da damacana ile satılan suların yapılan tahlilleri sonucunda iki şirketin faaliyetten men edildiğini bildirdi.

LTB’den yapılan açıklamada, Asya Su’nun, mikrobiyolojik yönden uygun olmadığı, Amber Su’nun da serbest klor miktarının yüksek olması nedeniyle gerekli tedbirler alınıncaya kadar dün saat 17.00 itibarıyla faaliyetlerinin durdurulduğu kaydedildi.

Açıklamada, suyun halk sağlığı açısından önemi vurgulanarak, şebeke sularının ardından Lefkoşa’da satışa sunulan 19 litrelik damacana suların örneklerinin de Devlet Laboratuarı’nda analiz ettirildiği belirtildi.

Açıklamada, 1-2 Nisan tarihleri arasında yapılan analiz sonuçlarına göre, söz konusu iki şirketin sattığı suların dışındaki diğer damacana suların sağlığa uygun olduğu ve tüketilmesinde sakınca olmadığının belirlendiği ifade edildi.

 

Analiz yapılan şirketler

Açıklamada, su örnekleri temiz çıkan 19 litre damacana su şirketleri; “Trodos Su, Tamsu, Evsu, Cemer Su, Yeşilırmak Su, Icy Su, Buzlat Su, Aqua Fresh Su, Köy Su, Doğal Öz Su, Kardağ Su, Can Suyu, Mavi Su, Hediyem Su ve Ulutaş Su” olarak sıralandı.

Diğer yandan analiz sonuçlarına göre, Yakın Doğu Üniversitesi karşısındaki çeşmelerdeki suyun kullanım ve içme suyu olarak kullanılmasının mikrobiyolojik yönden sakıncalı olduğunun belirlendiği kaydedildi.

 

Hamitköy’de sular temiz

Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi, Hamitköy bölgesinde suların temiz olduğunu açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, bir süre önce yapılan analizlerde Hamitköy bölgesinden alınan bazı su örneklerinde 9/100 ml oranında koliform bakteri tespit edildiği anımsatıldı ve temizlik işlemi yapılarak yeni bir tahlil daha yaptırıldığı bildirildi.

Sözkonusu bölgede bulunan Lale ve Cennet sokaklardan alınan yeni su örneklerinin Devlet Laboratuvarı’nda analiz edildiği ve suların temizlendiğinin görüldüğü kaydedildi. Açıklamada, “Analiz sonucu numunelerde herhangi bir mikrobiyolojik kirliliğe rastlanmadı” ifadesine yer verildi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.