1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU TABELAYA NOLMUŞ?
BU TABELAYA NOLMUŞ?

BU TABELAYA NOLMUŞ?

Sorumsuzluk örneği

A+A-

Ülkemizde gelişi güzel her yere asılabilen afişlerin çevrede yarattığı görüntü kirliliği, trafiği de etkiliyor.Bazı etkinlikleri bildirmek veya seçim zamanlarında adayların resimlerini kamuoyuna göstermek amacıyla asılan afişler, trafik levhalarının üzerine kadar taşındı.

Trafik kurallarına uymanın önemi her seferinde dile getiriliyor ancak söz konusu afişleri asan kişiler, iş geri toplamaya geldiği zaman ortada görünmüyor.

Trafik levhaları üzerine yapıştırılan afiş ve bildiriler hatta üzerlerine sprey boyayla yazılan yazılar, levhaları okunmaz duruma getirdi.Trafikte seyreden sürücülerin mecburi istikametlerini belli eden veya bölge adı yazan trafik levhalarının okunmaz halde olması, trafikte tehlikeye neden oluyor.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Mehmet Avcı, trafikte bilgi verici ve uyarıcı levhaların önünü kapatacak şekilde herhangi bir şey yapıştırılması veya sprey boyayla boyanmasının, insan hayatını bilerek tehlikeye atmak anlamına geldiğini söyledi.

Avcı, “Bunu masum bir davranış olarak algılamak ve değerlendirmek cahillik örneğidir” dedi. Bu yapıştırmaları yapanların, reklam veya duyuru amaçlı asılanların sahiplerinin birinci derecede sorumlu olduğunu ifade eden Avcı, “Tabelaya verilen zarar tazmin edilmeli. Lefkoşa Türk Belediyesi, hasarı o kağıtların sahibinden talep etmeli” şeklinde konuştu

Avcı, uyarıcı trafik levhalarının yenilenmesi gerektiğine dikkat çekerek, belediye yapamayacaksa, devletin devreye girmesi gerektiğini belirtti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.