1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BU TAM BİR SKANDAL”
“BU TAM BİR SKANDAL”

“BU TAM BİR SKANDAL”

Bir garip durum;

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı’nın, Birleşik Taksiciler Birliği konusundaki yazısını tanımadığı öne sürüldü.

Daha önce İçişleri Bakanlığı bünyesinde olan ancak yaklaşık 2 ay önce AB uyum yasaları gereği Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bünyesine alınan Motorlu Araçlar Yolcu ve Eşya taşıması ile ilgili “İzin Kurulu” konusunda koalisyon ortaklarının birbirleriyle ters düştüğü ileri sürüldü.

İzin Kurulu’na atanacak üye konusunda konuşan Birleşik Taksiciler Derneği Genel Sekreteri Hakan Özkıraç, “İçişleri Bakanlığı’nın verdiği resmi bir yazıyı Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın tanımadığını” belirterek, “Bu tam bir skandal” dedi.

Özkıraç, yolcu ve eşya taşıması konusunda ülkedeki en büyük birliğin kendileri olduğunu iddia ederek, İzin Kurulu’na atanacak kişinin kendi birliklerinden olması gerektiğini savundu.

“Biz üyeyi belirledik”

İzin kurulunun daha önce İçişleri Bakanlığı bünyesinde olması nedeniyle bu bakanlığa istenen üye listelerini verdiklerini ve bu kurulda yer alacak kişiyi de belirlediklerini anlatan Özkıraç, ancak AB uyum yasaları gereği bu kurulun Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına devredilmesi ile tam bir kaos yaşamaya başladıklarını söyledi.

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığının, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na gerekli yazıyı yazmasına rağmen bu bakanlıktaki yetkililerin “Biz bu yazıyı tanımıyoruz” diye cevap vediğini iddia eden Hakan Özkıraç, işi uzatmak için kendilerine, “sizin üyelik belgelerinizi tanımıyoruz, kaymakamlığa gidip yeniden kayıt yaptırın” cevabının verildiğini söyledi.

“Partizanca atama yapılacak”

Hakan Özkıraç, “Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda görev yapan müsteşarın Ulusal Birlik Partisi (UBP) döneminde de aynı görevde olduğunu ve yaklaşık 4 yıllık UBP iktidarı döneminde tamamı partizanca 350’ye yakın DAF izni verildiğini ve niyetin yine aynı olduğunu” iddia etti.

“İzin Kurulu’nda yer alacak kişinin yıllardır en büyük birlik tarafından belirlendiğini” ifade eden Özkıraç, şu anda kendilerinden daha az üyesi olan KKTC Taksiciler Birliği’nden Murat Karalar’ın izin kuruluna atanmasının düşünüldüğünü savundu.

“Peşini bırakmayız”

“Dört yıllık UBP döneminde ihtiyaç olmadığı halde, tamamen oy kaygısı ile birçok haksız kişiye izin verildiğini” belirten Hakan Özkıraç, doğru adımları atmaları için gerekli yerleri uyardıklarını ancak bu konuda ısrar edilmesi halinde Birlik olarak çok sert eylemler yapacakları uyarısında bulundu.

Özkıraç, amaçlarının bu makamın gerektiği gibi, doğru ve adil çalışmasına katkı koymak olduğunu ve bunu sağlayıncaya kadar da mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

“İddialar asılsız”

Öte yandan, Diyalog Gazetesi’nin konu ile ilgili bilgisine başvurduğu Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeledener, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Yeldener, İçişleri Bakanlığından bu konu ile ilgili yazı aldıklarını doğrulayarak, “böyle bir yazı bize ulaştı, ancak yeni üyelik belgesi olanlar yanında birçok belgenin 2007 yılından kalması nedeniyle bunları yenilemelerini istedik” şeklinde konuştu.

Suat Yeldener, birliklerde üye olanlardan üyelik belgelerini yenilemeleri için bulundukları bölgelerdeki kaymakamlıklara müracaat etmelerini istediklerini ve bu işi de İçişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yaptıklarını da söyledi. Bu işlemin yaklaşık 1 hafta içerisinde biteceğini de söyleyen müsteşar “gelen belgeler sonunda en fazla üyesi olan birliğin temsilcisi İzin Kurulana atanacaktır” dedi. Yeldener, bu işlemi yapmalarındaki asıl amacın doğruyu bularak, ileride meydana gelebilecek daha büyük bir sorunu önlemek olduğunu da sözlerine ekledi.

Sayı çok abartılı

Birleşik Taksiciler Birliği tarafından UBP iktidarı döneminde 350 DAF izni verildiği yönündeki suçlamaları da cevaplayan Suat Yeldener, bu rakamın çok abartılı olduğunu ve bu sayıda iznin kesinlikle verilemdiğini aktardı. Yeldener, bu şikayetleri yapanların taraf olduklarını ve işlerine geldiği şekilde konuştuklarını da iddia ederek “veremeyeceğimiz hesabımız yoktur” şeklinde konuştu. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı, ayni sıkıntının Kar – İş’te de olduğunu ancak buradakilerin anlaşarak İzin Kuruluna atanacak kişiyi ortak olarak belirlediklerini söyledikten sonra, “inşallah iki taksiciler birliği de kendi aralarında anlaşır ve biz de esas yapmamız gereken işlerle uğraşabiliriz” şeklinde bilgiler verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.