1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU TEHLİKE HEP VAR
BU TEHLİKE HEP VAR

BU TEHLİKE HEP VAR

Taşkınköy’ün Selvi Sokağı’ndan geçen elektrik akımı kabloları palmiye ağacına çarpınca patlama oldu, kıvılcımlar etrafa saçıldı

A+A-

Başkent Lefkoşa’nın Taşkınköy bölgesinde dün akşam saatlerinde Selvi Sokak sakinleri büyük korku yaşadı. Sokak içerisinden geçen elektrik akım kabloları palmiye ağacının dallarına çarpınca bir patlama oldu ve etrafa kıvılcımlar saçılmaya başladı. Panik halinde sokağa dökülen mahalle sakinleri, kendilerine yardım etmesi için aradıkları KIB-TEK’teki görevlinin “Ciddi tehlike yok, bekleyeceksiniz” dediğini iddia ederek bu duruma tepki gösterdi.

Bu tehlikenin hep var olduğunu belirten mahalle sakinleri, “En ufak bir rüzgarda, yağmurda aynı sorunu yaşıyoruz. Artık kesin bir çözüm bulunsun” dedi.Büyük bir gürültüyle gerçekleşen patlamanın ardından yaklaşık 1,5 saat boyunca soruna çözüm bulunması için KIB-TEK görevlilerini beklediklerini öne süren mahalle sakinleri, “Şikayetimizi bildirmek için elektik arızayı aradık fakat telefondaki şahıs saygısızca davrandı. Vatandaşların şikayetlerini dinleyen kişilerin daha eğitimli olması gerekiyor” şeklinde iddialarda bulundu.

Telefonda görüştükleri şahsın kendilerine olay yerine gelmeden “Ciddi bir tehlike yok, bekleyeceksiniz” dediğini öne süren mahalle sakinleri, bu duruma tepki gösterdi.
Şikayetlerini KIB-TEK dışında belediye yetkililerine de aktardıklarını fakat kendilerine “Yetki karmaşası var” şeklinde açıklama yapıldığını ifade eden mahalle sakinleri, mağduriyeti yine vatandaşın yaşadığını belirtti.

Konuyla ilgili şikayetlerini defalarca yetkililere bildirdiklerini fakat herhangi bir önlem alınmadığını öne süren mahalle sakinleri “Çocuklarımız her gün dışarıda. Bizler korkarak kendilerini dışarı gönderiyoruz. Her yağmur yağdığında, ufak bir rüzgar çıktığında elektrik tellerinin ağaçlara çarpmasıyla kıvılcım seslerini duyuyoruz. Bu durumdan mahalle olarak çok rahatsısız” diye konuştu.

Kaynak:Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.