1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BU TEORİ BİLDİKLERİNİZİ UNUTTURACAK!
BU TEORİ BİLDİKLERİNİZİ UNUTTURACAK!

BU TEORİ BİLDİKLERİNİZİ UNUTTURACAK!

Dünya'nın Ay'dan başka bir uydusunun daha olduğu iddia edildi. Uzmanlara göre bu uydu birkaç milyon yıl sonra yok oldu.

A+A-

Bu teori Santa Cruz'da eylül ayında düzenlenecek Ay'la ilgili bir konferansta California Üniversitesi'nden Prof. Erik Asphaug tarafından dile getirilecek. Prof. Asphaug "İkinci uydu sadece birkaç milyon yıl yaşayabildi; sonra Ay ile çarpıştı ve bugün biz sadece büyük parçasını görebiliyoruz" dedi. Yok olan uydunun Dünya'nın yörüngesinde Ay ile aynı hızda ve uzaklıkta döndüğünü belirten Prof. Asphaug "Sonra çaptı ve bir araya gelip yavaş yavaş emildi" dedi.

Prof. Asphaug yaptığı açıklamada ikinci uydunun Ay'ın karanlık yüzeyinde dağlar şeklinde durduğunu düşündüğünü söyledi. Dünya ile Ay'ın 4.6 milyar yıl önce Güneş Sistemi'nin oluşmasından 30 ila 130 milyon yıl sonra şekillendiği düşünülüyor. Daha önce Dünya'dan bir ve 10 kat kadar büyük 9 süper dünya bulunduğu belirtilmişti.

Harvard Üniversitesi'nden bilim insanlarının geçen yıl Science dergisinde yayımlanan teorilerine göre Ay Dünya'nın bir parçası idi. Sonra diğer parçasıyla çarpıştıktan sonra koptu.

Geçen ay da gökbilimciler üç gezegen daha keşfettiklerini açıkladı. Dünya'ya benzeyen bu gezegenler basit bir yıldızın etrafında dönüyor ve yaşam olasığının olduğu ileri sürüldü.

Uzmanlar Samanyolu Galaksisi'nin içinde Dünya'ya benzer 100 milya gezegenin olduğunu tahmin ediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.