1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU TOPLUMUN GENELİ İLGİLENDİREN BİR KONU!
BU TOPLUMUN GENELİ İLGİLENDİREN BİR KONU!

BU TOPLUMUN GENELİ İLGİLENDİREN BİR KONU!

Toplumun tamamını ilgilendirdiği belirtilen konu;

A+A-

DARBAZ: “ÖZEL HAYATIN VE HAYATIN GİZLİ ALANININ KORUNMASI YASASI SADECE GAZETECİLERİ DEĞİL, TOPLUMUN TAMAMINI İLGİLENDİRİYOR”

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Kemal Darbaz, “Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası”nın sadece gazetecileri değil, toplumun tamamını ilgilendirdiğini belirtti.

Yasayla ilgili sadece gazetecilerin görüşlerini dile getirmesini eleştiren Darbaz, “Yasaya başka kesimlerinden yeterli katkının konmaması ciddi bir toplumsal zafiyettir” dedi.

Basın-Sen Başkanı Darbaz bugün yaptığı yazılı açıklamada, sendikanın ve basın örgütlerinin yasayla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Meclis’in ilgili komitesinin başkanı birtakım değişiklik önerilerini tarafımıza iletti” dedi.

Hiçbir siyasi partinin yasa konusunda detaylı fikir üretmediğini savunan Kemal Darbaz, “Yasanın hazırlanması sırasında Meclis Komitesi’nde görüşleri alınan Savcılık, Barolar Birliği ve İlçe Barolarının temsilcileri, tartışmalarla ilgili tek bir söz etmedi” ifadesine yer verdi, bu tavrı anlaşılmaz bulduğunu kaydetti.

İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Basın örgütlerinin yasayı değerlendirmek için bir araya geldiğini de anımsatan Darbaz, şunları söyledi:

“Yasa; şu anda yürürlüktedir. Bu koşullar altında sendikamız; süreci aceleye getirmeden yararlı, insanı merkeze koyan ve özgürlükçü anlayışa dayalı destek alınarak, verimli bir tartışma ortamından sonra kabul edilebilir bir yasa yapılmasından yanadır.

Medyayı yakından ilgilendiren, Meclis’e gönderilmiş, hükümette hazırlıkları yapılan başka yasalar da var. Bu yasalarla ilgili çok yönlü örgütsel işbirliğine ve dünyanın saygın kurumlarından destek almaya ihtiyacımız var 

Kamuoyu önünde, şeffaf, demokratik bir tartışmayla çağdaş bir yasa yapmak mümkündür. Sivil toplumla siyaset kurumlarımızı bu konuda işbirliğine davet ediyoruz.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.