1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. BU UÇAK BAŞKA...
BU UÇAK BAŞKA...

BU UÇAK BAŞKA...

BU UÇAK BAŞKA...

A+A-

Penceresiz yolcu uçakları yakın bir zamanda hayatımıza girebilir. Benzer bir proje üzerinde çalışan İngiltere merkezli bir şirket, üretmeyi planladıkları uçakların önümüzdeki 10 yıl içerisinde kullanıma gireceğini düşünüyor.

Sadece cam kenarındaki koltuklarda uçabilenlerdenseniz bu yeni proje canınızı biraz sıkabilir. Çünkü, bu projenin hayata geçmesi durumunda önümüzdeki yıllarda yolcu uçaklarının tamamen penceresiz olması oldukça muhtemel. İngiltere merkezli teknoloji ve inovasyon şirketi Center for Process Innovation, (CPI) henüz ilk aşamalarında olan penceresiz uçağını görücüye çıkarttı. CPI, söz konusu uçağın iç tarafının yüksek çözünürlüklü ekranlarla kaplanacağını ve bunun pencerelere duyulan ihtiyacı ortadan kaldıracağını savunuyor.

Penceresiz uçak projesinin yetkililerine göre, bu ekranlar sayesinde yolculara istedikleri manzara veya uçağın dışarısı diledikleri zaman izletilebilir.

10 YIL İÇİNDE HAYATA GEÇEBİLİR

Penceresiz yolu uçağı konsepti yeni bir fikir değil. Fransa merkezli ‘Technicon Design’ isimli şirket de bir süredir benzer bir proje üzerinde çalışıyor. Technicon Design, enerjisini yolcu uçaklarından ziyade penceresiz özel jetler yapmak üzerine harcıyor Bu tarz uçakların hayatımıza ne zaman gireceği henüz bilinmiyor. CPI yetkilileri, bunun önümüzdeki 10 yıl içerisinde gerçekleşeceğini düşünüyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.