1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. BU UÇAK DÜNYANIN HER YERİNE 4 SAATTE GİDECEK!
BU UÇAK DÜNYANIN HER YERİNE 4 SAATTE GİDECEK!

BU UÇAK DÜNYANIN HER YERİNE 4 SAATTE GİDECEK!

BU UÇAK DÜNYANIN HER YERİNE 4 SAATTE GİDECEK!

A+A-

ESA ve bir İngiliz firması beraber, sesten 5 kat hızlı uçarak dünyanın herhangi bir yerine 4 saatte ulaşabilecek bir uçak tasarlıyorlar Dünyanın her yerine 4 saatte gidecek uçak...

Teknoloji geliştikçe uçaklar da bundan nasibini alıyor tabii. İster kokpitsiz ve ekranlarla kaplı tasarımlar olsun, isterse de hissedebilen bir dış yüzeye sahip olsun, uçaklar hep etkileyici olacaklar. Tabii havalandıktan sonra dünyanın herhangi bir noktasına 4 saatte ulaşabilecek Skylon gibi süpersonik tasarımlar aralarında en etkileyici olanları. 300 yolcu taşıyacak Skylon için maliyet 1.1 milyar Dolar’ı bulacak gibi görünüyor.

Skylon, ESA (European Space Agency – Avrupa Uzay Kurumu) ve “Reaction Engines” isimli bir İngiliz firmasının ortak çalışması sonucu planlanan bir uçak. Firmanın tasarladığı özel üretim SABRE (Synergetic Air-Breathing Rocket Engine) isimli motor, uçağı Mach 5 (ses hızının 5 katı) seviyesine çıkartabilecek. Sıvı oksijen kullanan motorları ile Skylon gerekirse Dünya yörüngesine bile çıkabilecek şekilde tasarlanıyor. Uçak yörüngede ise roket motorlarını kullanıyor olacak. ESA’nın asıl gerçekleşmesini arzu ettiği bu özellik ile, yörüngeye astronot, uydu ve malzeme taşıma maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor. Skylon’un özel seramik bileşenli gövdesi, yörüngeden geri aşağı inişlerde oluşacak yüksek ısıyı kaldırabilecek. Skylon’un deneme uçuşlarının 2019’da başlaması planlanıyor. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.