1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BU ÜLKENİN EKONOMİSİ SUSMAKLA YÖNETİLEMEZ”
“BU ÜLKENİN EKONOMİSİ SUSMAKLA YÖNETİLEMEZ”

“BU ÜLKENİN EKONOMİSİ SUSMAKLA YÖNETİLEMEZ”

Yazılı açıklamada, EÖP’nin bu süreçte üzerine düşeni yapmak kararlılığına dikkat çekildi.

A+A-

Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP), Hükümet’in ekonomik sorunlara müdahale etmesi beklediklerine işaret ederek, “Bu ülkenin ekonomisi susmakla yönetilemez” dedi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası KTTO), Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği (KTMB), Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO), Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB). Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD), Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği (GİAD)  ile Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası’ndan oluşan EÖP'nin bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Her geçen gün Kıbrıs Türk halkına çıkan fatura büyümekte, daha fazla insan ve işletme iflasın eşiğine taşınmaktadır” değerlendirmesi yapıldı.

Kıbrıs Türk halkının, ekonomideki her dalgalanmanın faturasını, hak ettiğinden daha büyük bedellerle ödemek zorunda olmadığını vurgulanan açıklamada, “Bu sorumluluk KKTC Hükümeti’nin omuzlarındadır” ifadesine yer verildi.

Yazılı açıklamada, küresel gelişme ve Türkiye’deki siyasal durumun ekonomiye etkisine dikkat çekilerek, Kıbrıs Türk ekonomisinin kırılgan ve döviz bağımlı yapısı nedeniyle krizin Türkiye’dekinden daha fazla olumsuzluğa neden olduğu öne sürüldü.

İşletmelerin ve ailelerin ekonomideki bu durumdan etkilendiğine işaret edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Hükümet’in olaylara müdahil olması, alınabilecek önlemleri başta Türkiye hükümeti olmak üzere sivil toplum örgütleriyle görüşmesi ve acil olarak bazı uygulamalara yönelmesi beklenirken; ne yazık ki hükümet, ekonomik sorunlar karşısında tam bir acizlik sergilemektedir.”

KKTC TC HÜKÜMETLERİ

Ekonomik krizin sorumlusunun Kıbrıs Türk halkı olmadığı belirtilen açıklamada, krizin siyasi çözümsüzlükten, küresel etkiler ve Türk Lirası değerini etkileyen siyasal çekişmelerden kaynaklandığı ileri sürüldü.

Açıklamada ekonomik krizden korunabilmek için KKTC ile TC hükümetlerinin birlikte çalışmasının koşul olduğu vurgulanarak, “Türkiye, bu krize karşın ekonomik gücünü korumaktadır ve Kıbrıs Türk halkına yardım edebilecek başlıca güçtür. KKTC Hükümeti’nin krize karşı bir eylem planı belirlemesi ve bu planı Türkiye ile görüşerek hayata geçirmesi yapılması gerekenlerin esasını oluşturmaktadır” denildi.

Yazılı açıklamada, EÖP’nin bu süreçte üzerine düşeni yapmak kararlılığına dikkat çekildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.