1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU UTANCA SON VERİN!
BU UTANCA SON VERİN!

BU UTANCA SON VERİN!

Artık yeter!

A+A-

Kıbrıs Türk Rehberler birliği yıllardır dile getirilen tuvalet sorunun çözülmemesi nedeniyle, turistlere karşı mahcup olmaktan dolayı isyan etti. Özellikle kara sınır kapılarında, müze ve ören yerlerinde ya tuvalet yok ya da olan temiz değil.  Rehberler Birliği Başkanı İbrahim Altıner tuvalet sorununun çözülmesi için müze ve ören yerlerindeki tuvaletlerin özelleştirilmesini önerdi.

Altıner: Tuvalet sorununu bile çözemedik

Turizm sektöründe birçok sorun yaşanması bir yana en basit tuvalet sorununun bile hala çözümlenememesinin ülke adına büyük bir utanç olduğunu ifade eden Altıner, “Tek çare özelleştirme” dedi. 

Büyükhan’da tuvalet ücretinin pahalı olmasına rağmen hiçbir turistin bu durumdan şikayet etmediğini kaydeden Altıner, “Turistler tuvalet bulamadığında ya da tuvaletleri pis bulunduğunda şikayet ediyor. Bu nedenle bence tüm müze ve ören yerlerindeki tuvaletlerin özelleştirilmesi gerekir” dedi.

“Lefkoşa ve Mağusa’da sorunlar henüz aşılmadı”

Altıner, Lefkoşa ile Mağusa Sınır Kapısı’ndaki tuvalet sorununun aşılmadığını, Lefkoşa’da çoğu zaman tuvaletlerin kirli olduğunu, Mağusa’da ise henüz tuvalet bile bulunmadığını kaydetti. Altıner, uzak bölgeler olan Limasol ve Baf’a gidecek turistlerin bu sınır kapılarında tuvalet ihtiyacı duyduğunu, ancak ya temiz olmaması ya da hiç olmaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

“Sorun yaşanmadan önlem alınsın”

Özellikle kasım ve aralık aylarında ülkeye alışılmışın üstünde turist geldiğini kaydeden Altıner, bir müze ve ören yerini yaklaşık 12 otobüs ziyaret ettiğini, tuvalet olan yerde de kuyruklar oluştuğunu anlattı. Altıner, bu sıkıtılar yaşanmadan önlem alınmasını istedi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.