1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. BU UYGULAMAYI TELEFONUNA İNDİREN YANDI
BU UYGULAMAYI TELEFONUNA İNDİREN YANDI

BU UYGULAMAYI TELEFONUNA İNDİREN YANDI

Telefon rehberiniz her an uçabilir

A+A-

Özellikle ABD'de son derece yaygın olan Snapchat'te uzmanların kolayca 8 milyon telefon rehber kaydını uygulamadaki açığı kullanarak alabilmesi büyük ses getirdi.

Instagramvari bir fotoğraf paylaşım uygulaması olan Snapchat'te uzmanlar büyük bir açık keşfetti. Gibson Security konuyla ilgili yaptığı açıklamada yazılımın 2 güvenlik açığına sahip olduğunu ve bunlardan biri yüzünden telefon rehberlerinin kolayca çalınabildiğini kaydetti.

Uzmanlara göre iPhone ve Android'e yüklenen Snapchat'teki mevcut açık nedeniyle hacker'ların kolayca telefon rehberini çalabilmeleri mümkün. Bunu bir deneyle de dünyaya gösteren uzmanlara göre şu an istedikleri taktirde 8 milyon telefon rehberine kolayca ulaşılabilir ve bunun için her şeyi bilen bir hacker olmak da gerekmiyor.

Telefon numaralarını çalan hacker'ların para karşılığında bunları internette satacağına ise hiç şüphe yok. Bu nedenle kullanıcılar telefon numaralarına istemdışı pek çok SMS veya çağrı alabiliyor.

Snapchat'ten ise konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

FACEBOOK VE GOOGLE ONU ALMAK İÇİN YARIŞTI

Facebook'un 3 milyar dolarlık teklifini reddeden Snapchat kısa süre sonra Google'dan da 4 milyar dolar teklifini almış; ancak buna rağmen şirket bu teklifleri geri çevirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.