1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BU YARA KAPANMAZ... ANCAK PANSUMAN OLUR"
“BU YARA KAPANMAZ... ANCAK PANSUMAN OLUR"

“BU YARA KAPANMAZ... ANCAK PANSUMAN OLUR"

Sorunlar görüşüldü...

A+A-

DENKTAŞ: “BU MAĞDURİYETLERİN ORTADAN KALKMASINI İSTİYORUZ”

Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı, Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile eski KTHY çalışanlarının sorunlarını görüştü.

Serdar Denktaş, DP-UG Parti Meclisi toplantısından kısa bir süre ayrılacak, KTAMS ile görüştü. Denktaş, DP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmeden önce basına yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk Hava Yolları eski çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

DENKTAŞ

KTHY eski çalışanlarına bir kısım tazminatların ödendiğini fakat alacaklı durumunda işten ayrılmış ve emekli olmuş kişiler bulunduğuna işaret eden Denktaş, bu konuda Şirketler Mukayyitliği’nin çalışmalarına devam ettiğini, ilgili muhasipten mizan talep edildiğini ve bunun da kendilerine verildiğini söyledi.

Denktaş, genişletilmiş bir denetim raporunun da gelecek hafta sonu itibarıyla ellerinde olacağını kaydetti.

Bakanlık müdürlerinin KTAMS yetkilileriyle bir durum değerlendirmesi yapmak için toplandığını da aktaran Denktaş, bütün yapılan çalışma ve hazırlıkların gözden geçirildiğini, bakanlık ve ilgili dairenin konuyu savsaklamadığını ve bu konunun gündemden kalkması için uğraş verdiğini vurguladı.

Tüm bunlar yapılırken mali durumun da gözden uzak tutulması gerektiğini belirten Denktaş, yıllardan beridir gündemde duran sorunun çözümünü kendilerinin de arzuladığını kaydetti.

“MAĞDURİYETLERİN ORTADAN KALKMASINI İSTİYORUZ”

Çalışanların hangi sendikaya bağlı olduğunun önemli olmadığını, sadece üzücü bir olayın ardından gerçekleşen bu mağduriyetlerin ortadan kalkmasını istediklerini belirten Denktaş, yeni bir havayolu kurulması çalışmaları sürerken, eskisinin hesaplarının kapatılamamasının hoş bir durum olmadığını ifade etti.

Denktaş, KTAMS’ın yine “eylem kozunu ortaya koymasına” değinerek, “Sendikacıların alışkanlığıdır, hemen eylemi alnımıza dayarlar ama sağ olsunlar çağırıp konuştuğumuzda da anlaşabiliyoruz” şeklinde konuştu.
KTAMS’ın eylem kararını yeniden gözden geçirmesini isteyen Denktaş, konunun Şirketler Mukayyitliği uhdesinde olduğunu ve başka yerde olamayacağını anlatarak, gerekli hazırlıkların tamamlanmasının hemen ardından mahkemeye başvurulacağını söyledi.

Serdar Denktaş, üzerlerinde yeterince baskı unsuru bulunduğunu belirterek, peyderpey de olsa bu meblağın ödenmesi gerektiğini ekledi.

KAPTAN

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan da, 15 Mayıs tarihinde Şirketler Mukayyitliği önünden başlayıp Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda devam eden bir eylem yaptıklarını; 29 Mayıs’ta saat 11.00’e kadar hesapların teslimi ve tarihlerin verilmemesi halinde Başbakan Yardımcılığı önünde eylem yapacakları yönündeki açıklamasını hatırlattı.

Serdar Denktaş’la üç kez telefonda görüştüklerini ve bakanlık yetkilileriyle toplantılar yaptıklarını kaydeden Kaptan, bugün saat 17.00’de de yeniden bir araya gelerek, çıkan belgeyi gördüklerini söyledi.

Konunun, bir önceki Şirketler Mukayyidi Emin Bilgen ve “Direktörler Kurulu’nda” bulunan Fikret Çavuşoğlu, İbrahim Kahraman, Ahmet Türker, Mehmet Darbaz ve Mustafa Erçağ’ın imzasına kaldığını anlatan Kaptan,  bu imzaların ardından mahkemenin paraların çalışanlara verilmesi yetkisini Şirketler Mukayyitliği’ne devredeceğini belirtti.

Kaptan, gelecek hafta perşembe günü nizamnamenin ayrıntılı sunumunun Başbakan Yardımcılığı’nda yapılacağına işaret etti.

Ahmet Kaptan, gereken duyarlılığın gösterilmesi nedeniyle yarın 11.00’de Başbakan Yardımcılığı önünde yapılacak eylemi askıya aldıklarını açıkladı. Sadece sorunun çözümüyle ilgilendiklerini söyleyen Kaptan, konuya duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti.

“BU YARA KAPANMAZ... ANCAK PANSUMAN OLUR"

Kaptan, Konunun kapanmayacak bir yara olduğunu ve insanların hakkı olan parayı alarak ancak bu yaraya “pansuman” yapabileceğini kaydetti. Kaptan, alınacak meblağlarla kişilerin borçlarını ödeyeceğini ve ailelerinin düştüğü kötü durumu bir nebze olsa da hafifleteceğini söyledi.

Kaptan, nizamnamede çıktığı gibi, sorumluların yargıya havale edilip, gereken cezaları toplum adına alması için gerekli sözün Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş tarafından verildiğini de sözlerine ekledi.
 
GEÇİCİLER KONUSU

KTAMS Başkanı Kaptan, geçiciler konusuna da değinerek, ilgili komite başkanıyla  görüşmeler yaptıklarını ve yasa taslağı hazırlanması konusunda uzlaştıklarını söyledi.

Söz konusu yasa taslağının hazırlandığını, Pazartesi sendika lokalinde geçicilerle bir toplantı yapıp bu yasa taslağını görüşeceklerini, ardından da ilgili komiteyle bir araya geleceklerini anlatan Kaptan, artık bu kanayan yaranın ve geçiciler üzerinden siyaset yapılmasının bu kişilerin güvenceye kavuşturulmasıyla ortadan kalkmasını istediklerini kaydetti.

Kaptan, hukuk devletini her zaman savunan bir sendika olarak, yapılan uygulamaların kamu reformuyla ters düşmeyecek şekilde gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.