1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU YIL KIŞ GEÇ GELECEK
BU YIL KIŞ GEÇ GELECEK

BU YIL KIŞ GEÇ GELECEK

Bu yıl kış geç gelecek

A+A-

 

Kasım ayını yağmurla kapatırken, kış mevsiminin ilk ayına da yağmurla başladık. Ancak yağmurlu günler çabuk bitecek. Zira aralık ayı alışık olduğumuz şekilde yağmurlu ve soğuk geçmeyecek. Meteoroloji Dairesi’nden alınan bilgiye göre, aralık ayının ilk 10 günü yağış olmayacak. Hava sıcakları ise mevsim normallerinde, hatta mevsim normallerinin üstünde seyredecek.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, boş yağışlı ve zaman zaman da fırtınalı geçen kasım ayının son günlerinin ardından, aralık ayı için öngörülen meteorolojik gelişmeleri değerlendirdi.

Raif İlker Buran’ın açıklamasına göre kasım ayının son günü olan dün ülke genelinde etkili olan sağanak yağış, bugün öğlen saatlerine dek sürecek. Özellikle doğu kesimleri ve Karpaz bölgesi sağanak yağıştan etkilenecek bölgeler arasında. Ancak yer yer gök gürültülü şeklinde bugün de devam edecek sağanak yağışlar, yarın ülkeyi terkedecek ve ayın 10’una dek de yağış öngörülmüyor. Bunun yanında ay boyunca yağışların mevsim normallerinin altında kalması bekleniyor.

Buran, aralık ayında yağışa bağlı bir sel veya taşkın olayının da beklenmediğini vurguladı.

Sadece Kıbrıs adası için değil dünyada yağış azlığı var”

Meteroroloji Dairesi Müdürü Buran, aralık ayında yağışın mevsim normallerinin altında kalacak olmasının ise sadece adaya özgü olmadığını ifade ederek, “Sadece Kıbrıs adası için değil, dünyada yağış azlığı var. Yağışlar normalden az olacak” dedi.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

Yağışın mevsim normallerinin altında kalacağı aralık ayı boyunca, ilk birkaç gün içerisinde düşecek hava sıcaklıklarına rağmen, genel tablo ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde hatta mevsim normallerinin üstünde seyredeceğini gösteriyor.

Meteroloji Dairesi Müdürü Buran’ın açıklamasına göre hava sıcaklıkları ilk 1 haftalık periyot içinde 19 ila 21 santigrat derece olacak. Ancak 3 Aralık ile 4 Aralık’ta hava sıcaklıkları düşecek ve 16 ila 18 santigrat derece dolaylarında seyredecek. 3 Aralık’ta rüzgar kuzey ve batı yönlerinden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esecek. 3 Aralık’ı 4 Aralık’a bağlayan gece ve 4 Aralık sabahı ise aynı zamanda özellikle iç kesimlerde don olayı bekleniyor.

Buran aralık ayı booyunca sıcaklıkların mevsim normallerinde ve mevsim normallerinin üstünde seyredeceğinin de altını çizdi.

Kıbrıs Postası

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.