1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU YIL O DERS MÜFREDATA GİRECEK!
BU YIL O DERS MÜFREDATA GİRECEK!

BU YIL O DERS MÜFREDATA GİRECEK!

BU YIL O DERS MÜFREDATA GİRECEK!

A+A-

DÜRÜST UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE VE SAĞLIKLI YAŞAM DOĞRULTUSUNDAKİ ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, 2015-2016 öğretim yılının ikinci yarısından itibaren,  uyuşturucu ile mücadele dersinin müfredata gireceğini kaydetti.

Bakan Dürüst Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Uyuşturucu ile Mücadele ve Sağlıklı Yaşam” kapsamındaki çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Dürüst, sağlıklı bireyler yetiştirilmesine imkan verecek eğitimlerin de verilmesi kararlılığında olduklarını, bu bağlamda ülkenin en büyük kanayan yarası haline gelen uyuşturucu madde kullanımına karşı eğitim boyutunda mücadele başlattıklarını dile getirdi.

“Uyuşturucuyla mücadele ve sağlıklı yaşam” kapsamında yürütülen programın geliştirme çalışmalarının iki boyutta ilerlediğini kaydeden Bakan Dürüst, bunun 1’nci boyutunda psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere yönelik kılavuz kitabın hazırlanması ve 2’nci boyut olarak da bilinçli yaşama eğitim programının hazırlanması olduğunu belirtti.

Dürüst, Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu’nun çalışmalarına paralel olarak yürütülen çalışmaların okul öncesinden, ortaokul son sınıfa kadar tüm eğitim kademelerinde uygulanmasının amaçlandığını ifade etti ve “Bilinçli Yaşam Eğitim Programı” program geliştirme çalışmalarının da sürdürüldüğünü vurguladı.

Dürüst, psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere yönelik kılavuz kitaplarının tamamlanma aşamasında olduğunu da belirtti.

Bu öğretim yılının (2015-2016) ikinci döneminde, Dokuzuncu (9.) Sınıflarda uygulamaya girecek şekilde çalışmalarının tamamlanmış olacağını kaydeden Dürüst, planlamaya göre kılavuz kitabın tamamlanmasının ardından, liselerin  9’uncu sınıflarında görev yapan tüm Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim çalışmalarının organize edileceği ve eğitim döneminin ikinci yarısında sisteme entegre edilmiş olacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Dairesi ile Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun birlikte yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade ederek,  TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı’nın bilgilerinden faydalanıldığını ve ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin de alındığını belirtti.

Talim Terbiye Dairesi başkanlığında yürütülen çalışmaların birkaç gün içerisinde tamamlanacağını da aktaran Bakan Dürüst, 2015-2016 öğretim yılının ikinci yarısından itibaren,  uyuşturucu ile mücadele dersinin müfredata gireceğinin altını çizdi.

Müfredata alınacak olan uyuşturucu ile mücadele dersi ile birlikte çocukların , “Hayır” demek yanında uyuşturucu maddelerden nasıl uzak durulması gerektiğini de öğreneceklerini ifade eden Dürüst, “Çocuklarımız Hayır diyebilmenin cesaretini kişilik gelişimleri içerisinde ortaya koyacaklar” dedi ve ailelerin desteğinin önemine işaret etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.