1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. BU YOLDA TELEFONLA KONUŞMAK YASAK!
BU YOLDA TELEFONLA KONUŞMAK YASAK!

BU YOLDA TELEFONLA KONUŞMAK YASAK!

BU YOLDA TELEFONLA KONUŞMAK YASAK!

A+A-

Telefonlarımızın hayatımızı ve bizi nasıl esir aldığı, bu ilginç yasakla bir kez daha ortaya çıktı. Yolun bir tarafında telefon kullanımını yasaklayan ibareler dikkat çekerken, yayaların hiçbiri bu kurala uymadığı gibi, yolun fotoğrafını çekip o an sosyal medyada paylaşmakla yetindi!

Hemen hepimiz, özellikle kalabalık sokak ve caddelerde yürürken yoldan ziyade telefonu ile ilgilenen birine rastlamışızdır. Hatta bu kişilerin insanlara çarptığına veya çarpmaktan son anda kurtulduğuna şahit olmuşuzdur. "National Geographic Channel" şovlarından birinin A.B.D.'nin Washington kentinde sosyal bir deney için uygulamaya koyduğu yaya yolu işaretlerinin de amacı tam olarak bu.

"Mind Over Masses" adlı televizyon şovu, bir yaya yolunun belli bir kısmını iki şeride ayırarak, bir tarafı "Cep Telefonu Yasak" diğer tarafı da "Cep Telefonları: Bu şeritte yürümenin sorumluluğu size aittir" şeklinde iki yazı ile işaretledi. Hatta, cep telefonu kullanımının serbest olduğu şerit de, yayaların rahatlığı açısından gidiş ve dönüş olarak bir kez daha ikiye bölündü.

Ancak Twitter'daki kullanıcı yorum ve tepkilerine bakılır ise, sistem en azından şimdilik başarısızlığa uğramış gibi gözüküyor.

Yahoo'dan Rob Pegoraro da bu yaya yolu civarında bir saat kadar bir vakit geçirmiş. Pegoraro'nun söylediğine göre, çok az insan yol üzerindeki işaretlere dikkat ediyor. İşaretleri fark eden kişiler de genellikle bu işaretlere uymaktan ziyade, telefonlarını çıkartıp fotoğraf çekmek ile yetiniyorlar. Telefonları ile uğraşmakta olan kişiler ise zaten telefonlarına bakmakta olduklarından dolayı işaretleri görmüyorlar.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.