1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU YOLLARI KULLANACAKLAR DİKKAT!
BU YOLLARI KULLANACAKLAR DİKKAT!

BU YOLLARI KULLANACAKLAR DİKKAT!

Trafiğe kapalı yol...

A+A-

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek olan ve 3 gün sürecek olan I. Kuzey Kıbrıs Bisiklet Yarışı için Polis Basın Subaylığı 19-20-21 Şubat tarihlerinde trafiğe çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu.

I. Kuzey Kıbrıs Bisiklet Yarışı sebebiyle bazı yollar trafiğe trafiğe kapatılırken bazı yollarda ise trafik kontrollü olarak verilecek.

Polis Basın Subaylığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen “I. Kuzey Kıbrıs Bisiklet Yarışı” 19-20-21 Şubat 2016 tarihleri arasında ülkemizde yapılacaktır.

Üç gün sürecek olan bisiklet yarışında, 110 bisiklet ve bisikletçi ile bunlara yarış boyunca eşlik edecek olan toplam 40 araç, konvoy şeklinde hareket edecektir. Yarışların başlangıç ve bitiş noktaları her üç gün için de Lefkoşa-Girne Kapısı önünden olacak ve Girne Kapısı önü saat 08:30’dan itibaren (Pazar günü 08:00’dan itibaren) araç trafiğine kapatılacaktır.

Belirtilen güzergâh üzerinde konvoya polis escortu eşlik edecek ve konvoyun geçeceği güzergâhlarda tüm kavşaklar polis tarafından kesilerek trafik akışına kapatılacaktır. Yarışın devam ettiği tek şeritli (gidiş-geliş) yollarda, her iki şerit birden kullanılacağından, konvoy geçene kadar karşıdan gelen tüm araçlar mümkün mertebe seyir istikametlerine göre yolun en soluna çektirilecektir. Konvoy ilerlediği sürece yarışçıların güvenliği açısından (bölünmüş yollar dahil) arkadan gelen araçların konvoyu geçmelerine müsaade edilmeyecektir.

19 Şubat Cuma Günü Gerçekleşecek Yarış İçin Program;

İlk gün koşulacak parkur 160 km uzunluğundadır. Saat 10:00’da Girne Kapısı’ndan hareket edecek olan konvoy, sırası ile Dereboyu üzerinden Başbakanlık ışıkları, Ortaköy üzerinden Lemar ışıkları, Hastane önünden Gönyeli Çemberine gelinecek ve Gönyeli - Güzelyurt Anayolu üzerinde bulunan üst geçidin olduğu yerden ana start verilecektir.

Çift şeritli yol üzerinden Güzelyurt’a gidilecek ve Güzelyurt’tan Kalkanlı çemberi üzerinden Akdeniz Köyüne varılacaktır. Akdeniz Köyü - Sadrazamköy - Çamlıbel Kavşağı arasında iki tur atıldıktan sonra, Yılmazköy kavşağına doğru yönelecek olan yarışçılar, çift şeritli yol üzerinden Alayköy-Yenikent çemberine gelinecek ve oradan Metehan-Dereboyu Işıkları-Başbakanlık Işıkları-Asal Şube Önünden Girne Kapısı’na ulaşılarak birinci gün yarışı son  bulacaktır.  

1-728.jpg

20 Şubat  Cumartesi Günü Gerçekleşecek Yarış İçin Program;

İkinci gün koşulacak parkur 168 km uzunluğundadır. Yarışa yine saat 10:00’da Girne Kapısı’ndan başlanacak ve sırasıyla; Cumhuriyet Meclisi önünden, Asal Şube, Terminal Çemberi, Çangar Çemberi, Tofaş Kavşağı, Hamitköy ışıklarına gelinecek ve Sismar Market önünden ana start verilecektir.

Çift şeritli yol üzerinden Gazimağusa’ya, Anıt Çemberi ve Salamis yolu güzergâhı takip edilerek Doğu Akdeniz Üniversitesi önünden İskele eski yol kavşağına, oradan İskele’ye, Karpaz yolundan Geçitkale kavşağına, kavşaktan kuzey istikameti alınıp Bahçeler kavşağına, ordan Esentepe Köy içerisine, köy dahilinden Alevkayası zirvesine varılacaktır. Zirveden, Beşparmak- Alevkayası restoran yanından inişe geçilip Demirhan Çemberine varıldıktan  sonra çift şeritli yol üzerinden Hamitköy ışıklarına, oradan da Tofaş Kavşağından, Terminal Çemberine  ve Girne Kapısına ulaşılarak ikinci gün yarışı tamamlanacaktır.

2-439.jpg

21 Şubat Pazar Günü Gerçekleşecek Yarış İçin Program;

Yarışın son ayağı olan Pazar günü, belirlenen güzergahta profesyonel yarışçıların yanı sıra  amatör yarışçıların da katılcağı “Halk Yarışı” düzenlencektir. Saat 10:00’da Girne Kapısı’ndan başlayacak olan yarış sırası ile; Cumhuriyet Meclisi önünden, Asal Şube, Asal Şubeden ise tekrar Girne Kapısı olmak üzere toplam 40 turda tamamlanacaktır.     

Yarışların devam ettiği sürece, sürücülerin belirtilen güzergâhlardaki yollar üzerine araçlarını park etmemeleri ayrıca trafik işaret ve işaretçilerine uymaları önemle rica olunur.

3-248.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.