1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BUFFON DEVLEŞTİ, İTALYA 3. OLDU
BUFFON DEVLEŞTİ, İTALYA 3. OLDU

BUFFON DEVLEŞTİ, İTALYA 3. OLDU

Konfederasyonlar Kupası'nda 3.lük İtalya'nın oldu. İtalya, Uruguay'ı penaltılarda 3-2 yenerken, Buffon kurtardığı 3 penaltıyla yıldızlaştı.

A+A-

Yarı finalde güçlü rakiplerine kaybeden Uruguay ile İtalya, Brezilya'nın Salvador kentindeki Arena Fonte Nova'da karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısına hızlı bir giriş yapan İtalyanlar, oyundaki hakimiyeti ele geçirdi. 24. dakikada Diamanti'nin serbest vuruşunda direğe çarpan top Muslera'nın da sırtına çarpıp ağlara giderken son dokunan isim Astori oldu. Başarılı oyuncunun golüyle 1-0 öne geçen Gök Maviler, ilk yarıyı bu skorla önde tamamlarken, Uruguay, ikinci yarıda oyuna Rodriguez'in girmesiyle orta sahadaki dengeyi sağlayan Uruguay, 57. dakikada transferin gözdesi Cavani le beraberliği yakaladı. 

İtalya, 73.dakikada bir kez daha öne geçti. Maçın yıldızı Diamanti, harika bir serbest vuruşla Muslera'yı yine avladı ve takımını öne geçirdi. Ancak Cavani'nin maçı bırakmaya niyeti yoktu ve 77.dakikada müthiş bir serbest vuruş golüyle skora yine dengeyi getirdi. 

Mücadelin normal süresi de bu gollerle 2-2 sona erdi.

Uzatmalarda Uruguay, daha etkili görünse de İtalya savunması gole izin vermedi ve maç penaltılara gitti. Penaltıları 3-2 kazanan İtalya Konfederasyonlar Kupası'nda 3.oldu. 

Penaltılarda ise Uruguay'dan Forlan, Gargano ve Caceres kaçırırken, Cavani ve Suarezgole ulaştı. İtalya'dan ise Aquilani, El Sharrawy ve Giaccherini Muslera'yı geçti ama De Ciglio golü bulamadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.