1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BUGÜN 6 OKULDA UYARI GREVİ
BUGÜN 6 OKULDA UYARI GREVİ

BUGÜN 6 OKULDA UYARI GREVİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), “sorunların çözümsüzlüğüne dikkat çekmek” amacıyla bugün öğretmen eksikliği olan altı okulda uyarı grevi yapacak.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), “sorunların çözümsüzlüğüne dikkat çekmek” amacıyla bugün öğretmen eksikliği olan altı okulda uyarı grevi yapacak.

KTÖS uyar grevini Paşaköy Eşref Bitlis,Yedidalga, Gemikonağı Erdal Abit, Şehit Doğan Ahmet, Çatalköy ile Karşıyaka ilkokullarında 11.20-12.40 saatleri arasında uygulayacak.

TAK muhabirinin KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’den aldığı bilgiye göre, grevin devam etmesi sözkonusu ve bu konuda daha sonra yazlı açıklama yapılacak.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil grevle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada ise okulların açılmasının üzerinden bir buçuk ay geçmesine karşın bazı okullarda öğretmen eksikliklerinin giderilmemesi nedeniyle eğitimde devlet eliyle fırsat eşitsizliği yaratıldığını ileri sürmüştü.

Elcil, emekli olan, yurtdışına eğitime giden, hastalık veya doğum izninde olan, öğrenci nüfus artışı yaşanan ve çalışma ortamı yoğunluğu olan okulların öğretmen eksikliği sorunlarının çözümü için sendikanın iyi niyet ve sabırla yürüttüğü çalışmaların eğitimde tasarruf yapma mantığıyla hareket eden Maliye Bakanlığı tarafından çıkmaza sürüklendiğini iddia etti.

Şener Elcil, eğitimle sağlığın birer insan hakkı olduğuna, iki konuda tasarruf mantığıyla hareket edilemeyeceğine işaret ederek, öğretmen eksikliğinin, eğitimde fırsat eşitsizliği yarattığını savundu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.