1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BUGÜN GÜNDEME GELMESİ BEKLENEN O BELGE!
BUGÜN GÜNDEME GELMESİ BEKLENEN O BELGE!

BUGÜN GÜNDEME GELMESİ BEKLENEN O BELGE!

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun bugün yapacağı görüşmede;

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün akşam, Rum Başkanlık Sarayı’nda kurmaylarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, bugün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile yapacağı görüşme için hazırlandığı; Anastasiadis’in, Kıbrıs Türk tarafının Ortak Açıklama metninde yer alan tezlerle zıt düştüğünü iddia edecek bir belgeyi bugünkü görüşmede gündeme getirmesinin beklendiği bildirildi.

Simerini gazetesi, “Madde Madde Kıyaslama – Başkan-Eroğlu Görüşmesi İçin Belge Dün Akşam Hazırlandı” başlıkları altında verdiği haberinde, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bugün yapacakları görüşmede, Anastasiadis’in gündeme getireceği belgenin dün akşam Rum Başkanlık Sarayı’nda uzun süren bir toplantı sonrasında hazırlandığını yazdı.

Gazete, Anastasiadis’in söz konusu belgeyle, Kıbrıs Türk tarafının müzakerelerde ortaya koyduğu tezlerin Ortak Açıklama’da belirtilenlerden farklı olduğunu iddia ederek, bu farklılıkları madde madde ortaya koymaya hazırlandığını yazdı.

Anastasiadis ve Eroğlu’nun bugünkü görüşmeye farklı yaklaşımlarla gelmelerinin beklendiğini iddia eden gazete, Kıbrıs Rum tarafının hedefinin, müzakere sürecinin değerlendirilmesi olduğunu, Kıbrıs Türk tarafının ise al-ver sürecine geçilmesi görüşünü belirtmesinin beklendiğini öne sürdü.

Fileleftheros gazetesi ise konuya ilişkin haberini, “Alçak Uçuş Randevusu – Bugünkü Anastasiadis-Eroğlu Görüşmesinde Beklentiler Düşük” başlıkları altında verirken, Anastasiadis’in bugünkü görüşmeye fazla bir beklenti olmaksızın katılacağını iddia etti.

Gazete ayrıca, Anastasiadis’in bugünkü toplantıda Kıbrıs Türk tarafının tezleriyle Ortak Açıklama’nın kıyaslamasını gerçekleştireceğini ve bunun büyük olasılıkla sözlü olacağını belirtirken, Güven Yaratıcı Önlemlerin (GYÖ) ise bugünkü toplantıda gündeme gelmesinin beklenmediğini yazdı.

Haberde, bugünkü görüşme sonrasında BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’in açıklama yapmasının beklendiği de ifade edildi.

Politis gazetesi ise haberini, “Hayal Kırıklığı Görüşmesi – Önerilerin Sunumu Tamamlanmadığı İçin Al-Ver Dışarıda” başlığı altında verdi ve Kıbrıs Rum tarafının müzakerelerde bir al-ver sürecine geçilemeyeceği görüşünde olduğunu yazdı.

Habere göre, Kıbrıs Türk tarafının tezlerinin Ortak Açıklamayla bağdaşmadığını ve müzakere sürecinde yer alan altı başlıkta karşılıklı tezlerin sunumunun tamamlanmadığını düşünen Kıbrıs Rum tarafı, bir al-ver sürecine geçilemeyeceği görüşünü benimsiyor.

MAVROYANNİS: “SOMUT BİRŞEY YOK”

Gazete bir diğer haberinde, Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi Andreas Mavroyannis’in, ABD ziyareti çerçevesinde New York’ta 42. Dış Rumlar toplantısına katıldığını ve burada yaptığı konuşmada, “iki tarafın tezlerinin gerçek anlamda birbirlerine yakınlaştığını söylemesine imkan verecek somut bir şey olmadığını” söylediğini yazdılar.

Habere göre Mavroyannis, “Kesin olduğunu varsayabileceğimiz tek şey, müdahil herkesin, özellikle de ABD’nin, çözüm için mevcut niyetleridir” şeklinde konuştu ve ABD’nin ilk kez Kıbrıs’ı, eskiden olduğu gibi, Türk-Yunan ilişkilerinde engel olarak görmediğini öne sürdü.

Mavroyannis ayrıca, Kıbrıs sorununun çözümünün AB normlarıyla ve değerleriyle uyumlu olması gerektiğini de vurguladı.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Haravgi: “Anastasiadis-Eroğlu Görüşmesi Bugün”.

Alithia: “Eroğlu Ortak Açıklama Karşısında”.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.