1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BUGÜN HAYAT DURACAK! HER YERDE GREV VAR!
BUGÜN HAYAT DURACAK! HER YERDE GREV VAR!

BUGÜN HAYAT DURACAK! HER YERDE GREV VAR!

Bugün hayat duracak! Her yerde grev var!

A+A-

 

“Hükümetin çalışanlar ile sendikalara yönelik uygulamalarını” protesto amacıyla ay başı eylem başlatan kamuda örgütlü sendikaların oluşturduğu Sendikal Platform, Gazimağusa ve Girne’nin ardından yarın Lefkoşa’da saat 10.00-12.00 saatleri arasında grev ve eylem yapacak.

KTAMS, Kamu-Sen, KTOEÖS, KTÖS, Tıp-İş, Türk-Sen, Dev-İş, Güç-Sen, Çağ-Sen, Hazine Sen, Koop-Sen, BES, DAÜ-SEN ve DAÜ-BİRSEN’den oluşan platform üyesi sendikalar, saat 10.00’da sendika merkezlerinde toplanıp, Başbakanlığa yürüyecek. Platformun 2 saatlik grev ve eylemine bazı sendikalar da destek verecek.

Kamu-İş ise örgütlü bulunduğu iş yerlerinde tam gün grev yapacak. 08.00-15-30 saatleri arasında yapılacak grev kapsamında Kamu-İş’te saat 09.30’da toplanacak üyeler, Başbakanlık önüne yürüyecek ve burada eylem yapacak.

Hür-İş, Din Görevlileri Sendikası ile Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası da Kamu-İş’in eylemine destek veriyor.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası yarın 08.00-12.40 saatleri arasında Lefkoşa’daki okullarda, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ise 10.00-12.00 saatleri arasında Lefkoşa’da merkez okullarda greve gidecek.

Greve, 2011 sonrası istihdam edilen tüm öğretmenler de katılacak.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Kıbrıs Türk Hava Taşıyıcıları Çalışanlar Sendikası, Belediye Emekçileri Sendikası, Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası, Hazine Çalışanları Sendikası da örgütlü bulundukları işyerlerinde 10.00-12.00 saatleri arasında grev yapacak ve diğer sendikalarla Başbakanlık önünde düzenlenecek eyleme katılacak.

Basın Emekçileri Sendikası ise sadece TAK Haber Ajansı’nda bulunan üyeleri ile tam gün greve katılma kararı aldığını açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.