1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. BUGÜN HERKES ORADA!
BUGÜN HERKES ORADA!

BUGÜN HERKES ORADA!

BUGÜN HERKES ORADA!

A+A-

Büyükkonuk Belediyesi’nin, Büyükkonuk Eko Turizm Derneği ile işbirliğinde düzenlediği “15. Geleneksel Eko Gün” başladı. Gün boyu sürecek eko günde, çeşitli kültürel etkinlikler yer alacak, stantlarda el emeği yiyecek ve içecekler satılacak.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği eko günün açılışına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, devlet üst düzey yetkilileri katıldı.

eko-eroglu.jpg

Turistlerin de büyük ilgi gösterdiği eko günün açılışı müzik ve Kıbrıs oyunları eşliğinde yapıldı. Açılış ve protokol konuşmalarının ardından Karadeniz Kültür Derneği Halk Dansları ekibi sahne aldı. Daha sonra sergi açılışları yapıldı, stantlar gezildi.

SENNAROĞLU

Eko günün açılış konuşmasını yapan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Büyükkonuk Eko Turizm Derneği ile birlikte düzenledikleri eko günde bölge kadınlarının el emeklerini sergilediklerini, kültürü yaşattıklarını ifade ederek, etkinliklerin gün boyu süreceğini söyledi.

Amacın; Kıbrıs Türk Kültürü’nü yaşatmak, unutturmamak ve gelecek nesillere taşımak olduğunu vurgulayan Sennaroğlu, stantlarda satışı yapılan ürünlerin hijyen kurallarına uygun yapıldığını, gıda sağlığına büyük önem verdiklerini, amacın sağlıklı ve güvenli ürün satışı yapmak olduğunu kaydetti.

eko.jpg

Gıda Mühendisleri Odası ile birlikte çalıştıklarını ve amaçlarının halka sağlıklı ürünler sunmak olduğunu ifade eden Sennaroğlu, eko güne katkı koyan herkese teşekkür etti.

Etkinliğin ana sponsoru olan KKTC Telsim Genel Müdürü Rasim Karas da konuşmasında, eko günün; doğa, bölge ve kültür açısından çok önemli, bunun turizm için de büyük değeri olduğunu, ayrıca bölge insanının ürünlerini tanıtması için de büyük önem taşıdığını vurguladı Karas, bu projede yer almaktan ve destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını da söyledi.

Karas konuşmasında, kadın girişimcilere yönelik yaptıkları teknolojik yatırım ve teşvik çalışmalarını da anlattı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.