1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BUGÜN İSTANBUL SALT GALATA’DA...
BUGÜN İSTANBUL SALT GALATA’DA...

BUGÜN İSTANBUL SALT GALATA’DA...

Zehra Şonya’dan yapılan açıklamaya göre,

A+A-

 

Zehra Şonya’nın; “Kudüs Sergisi VII” sanatçı sunumları ve sergiye dair tartışma panelleri bugün İstanbul Salt Galata’da gerçekleşecek.

Zehra Şonya’dan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Eski Kudüs şehrinde yer alan etkinliğin ardından bugün İstanbul’da gerçekleşip yarın da devam edecek; “The Jerusalem Show VII” forumunda, politik, kültürel, sosyal ve ekonomik koşulların sanat üretimi ile farklı coğrafyalardaki büyük ölçekli uluslararası etkinliklerin söylemlerini nasıl şekillendirdiği incelenecek.

Forumda Zehra Şonya’nın yanı sıra  Benji Boyadgian, Hera Büyüktaşçıyan,Anthony Downey,Cevdet Erek, Issa Freij, Gülsün Karamustafa, Vasıf Kortun, Conor McGrady , Ceren Oykut, Jack Persekian, Begüm Şatıroğlu, Başak Şenova yer alacak.

Bilindiği üzere Şonya’nın Kudüs şehrinden, politik ve gündelik yaşantısından etkilenerek aydınger kağıtları,  kırmızı ışıklar ve bantlarla gerçekleştirdiği; “Kırmızı Bulut” isimli yerleştirme çalışması, “Aralıklar” başlığı altında sergilendi.

“Kırmızı Bulut” Kudüs’teki etkilenmeleri taşıdığı gibi sanatçının özelinde Kıbrıs’taki iki toplumun savaş öncesi ve sonrası durumlarını ifade eden küçük hikayelerle de birleştirilerek metafiziksel bir atmosfere dönüştü. Hikayelerin üç dilde tekrarı ve her dilde yeniden değişimi ve üretime uğraması de eserin coğrafyaları ve yaşantıları ortaklayan bir alana dönüşümüne katkı koyuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.