1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Bugün kıyamet koparsa şaşırmayın, çünkü onlar uyarmıştı!
Bugün kıyamet koparsa şaşırmayın, çünkü onlar uyarmıştı!

Bugün kıyamet koparsa şaşırmayın, çünkü onlar uyarmıştı!

Bugün kıyamet koparsa şaşırmayın, çünkü onlar uyarmıştı!

A+A-

Kıyamet günü tarihin başından beri insanlık tarafından garip bir şekilde hasretle bekleniyor. Şu güne kadar pek çok tarih kıyamet olarak öne sürüldü ve "şaşırtıcı" şekilde hepsi de fiyaskoyla sonuçlandı. Bu iddialardan biri de 7 Ekim 2015 için ortaya atıldı. Bugün kıyamet kopar mı? Kim bilir...

12-009.jpg

"Bu da nereden çıktı şimdi?" dedirten iddiayı ortaya atanlar aslında son yıllarda kafamızı kıyamet günüyle sürekli meşgul eden bir grup. Yabancısı olduğumuz bir güruh değil yani. Kendilerine "eBible Fellowship" adını veren ve resmi olarak 2011 yılından bu yana kıyamet alametleriyle gündeme gelen bu grup son olarak 7 Ekim 2015'i kıyamet tarihi olarak ortaya attı.

eBible'ın lideri Chris McCann aslında 2011'den çok daha önce kendisini bir kıyamet alametçisi olarak ortaya atanlardan. 2000'de milenyum kıyametiyle başlayan silsile boyunca neredeyse son 15 yıldır ortaya çıkan bütün kıyamet söylentilerinde parmağı var. McCann bu alamet bilgilerini nereden alıyor derseniz çoğunlukla başvurduğu kaynak; İncil

34.jpg

İncil'deki ayetleri sürekli bir kıyamet tarihiyle yorumlayan McCann, Maya Takvimi iddiası, Marduk gezegeninin dünyaya yaklaşması gibi iddiaların da yayılmasına öncülük ediyor. Kendisi neden böyle bir kıyamet hasretiyle yanıp tutuşuyor bilemiyoruz tabii ancak eğer McCann ve ekibinin çalışmalarını daha yakından takip etmek isterseniz bu siteden ulaşabilirsiniz.

3-172.jpg

McCann, İncil'de geçen bir ayette dünyanın sonsuza dek yok olacağı tarih olarak Tanrı'nın 7 Ekim'i işaret ettiğini ve bunun bir Çarşamba günü olacağını iddia ediyor. 2011'de masum olanları kurtarmak için kıyameti kopartmayan Tanrı'nın 1600 günlük bir karar süresi geçirdiğini iddia etmekten de geri kalmıyor. Son zamanlarda görülen "Kanlı Ay" ve sonrasında yaşanan felaketleri de bunun bir habercisi olarak gören McCann, Kanlı Ay'ın kıyameti "müjdeleyen" bir simge olduğunu düşünüyor.

4-080.jpg

McCann ve ekibi en son 21 Mayıs 2011 için büyük bir kampanya başlatarak "Kıyamet koptu kopuyor" söylentileriyle büyük bir destek görmüştü. Hatta o dönem yapılan anketlerde ABD'de yaşayan insanların %40'ının 21 Mayıs'ta kıyametin kopacağına inandığı görülmüştü. 22 Mayıs sabahı ise McCann ve ekibi ABD'de "en güvenilmezler" listesinde zirvede yer alıyordu. Ama bu onları durdurdu mu? Görüldüğü üzere hayır. Sanırız McCann ve eBible ekibi kıyamet kopana kadar şansını denemeye devam edecek... Sizce 7 Ekim 2015 kıyametin koptuğu tarih olur mu?

6-037.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.