1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BUGÜN KKTC'DE EYLEM VAR!
BUGÜN KKTC'DE EYLEM VAR!

BUGÜN KKTC'DE EYLEM VAR!

BUGÜN KKTC'DE EYLEM VAR!

A+A-

Avukat Ayşe Öztabay, Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programının konuğu oldu. Melisa’ya devletin yardım edemeyeceğini çünkü burasının menfaat Cumhuriyeti olduğunu iddia eden Öztabay, Brüksel ziyaretinde yaşananları aktardı. Avrupalılıarın sorun dinlemeye açık olduğunu ancak, KKTC’nin yatılı temsilcilerinin yeterince aktif ve etken olmadıklarını dile getirdi. Vakıflar İdaresi’nin Maremonte plajını kiralamasına da anlam veremediğini ifade eden Öztabay, Pazar günü (bugün) eylem yapacaklarını açıkladı.

“MELİSA’YA BİZ YARDIM EDİYORUZ, DEVLET YAPAMAZ”

Herhangi bir partiden yana olmayanların hiçbir sorunlarının halledilmediğini ifade eden Öztabay, Melisa’ya da gerekli yardımı yine duyarlı insanların üstlendiğini şu sözlerle dile getirdi; “Menfaat Cumhuriyeti’dir, burası balı tutanın cumhuriyetidir. Ve bu insanların ihtiyacı da yok. Melisa’ya biz yardım ediyoruz, devlet yapamaz. Biz bu işi de üstleniriz.”

“HAK VERİLMEZ ALINIR”

Brüksel ziyaretini de aktaran Öztabay şunları kaydetti; “Kısa bir süre önce Brüksel’deydik. Avrupalı ne oluyor ne bitiyor sürekli öğrenmek istiyor. Bu insanlar dert dinlemeye çok elverişli. Ama biz yeterli değiliz. Bizim orada bir daimi olarak hareket eden elemanlarımız olması lazım. çünkü bazı noktalarda ısrarcı olmanız lazım. Yatılı temsilcilerimiz var ama benim gördüğüm kadarıyla çok fazla aktif ve etkin değiller. Kendimizi göstermek zorundayız. Siz meydanı boş bıraktığınız da meydanı doldururlar. Biz barış istiyoruz ama kim demiş ki ben kendi haklarımdan vaz geçeceğim. Kendi mahkemelerinde bize kullandırmadıkları oylar için kendi mahkemelerinde kendilerine dava açıyoruz.

Bizimle birlikte hareket eden avukatta son derece haklı olduğumuzu, insan haklarına aykırı olduğunu ve bunun sonucunda olması gerekeni bize kendisi telkin ediyor. Hak verilmez alınır, siz her platformda haklı olduğunuzu, her platformda bunu neye dayandırdığınızı anlatmak zorundasınız. Çünkü burası her zaman problemli bir ülkeydi ve iki taraf vardı.”
Göç Yasası’na karşı olduğunu ifade eden Öztabay; “Bende Göç Yasası’na karşı olanlardan biriyim. Bahsedilen konular resmen çalınan geçmişi geleceğe taşımak içindir” dedi.

“PAZAR (BUGÜN) GÜNÜ ÇOK BÜYÜK BİR EYLEM YAPIYORUZ”

Maromonte Plajının Vakıflar İdaresi tarafından kiralandığını belirten Öztabay, sözlerini şöyle tamamladı; “Pazar günü çok büyük bir eylem yapıyoruz. Çıkış yerimiz Alsancak Belediyesi’dir ama hepimize ait bir meseledir. Kuzey Kıbrıs’a ait bir konudur. Maromentenin hemen yanında kral mezarları var. Orada çok önemli bir tarihi doku var. Anlamaya çalışıyorum nasıl Vakıflar İdaresi bunu kiralar?”

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.