1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BUGÜN MESAJ ATIN BİR CAN KURTARIN” PROJESİ BAŞLADI
“BUGÜN MESAJ ATIN BİR CAN KURTARIN” PROJESİ BAŞLADI

“BUGÜN MESAJ ATIN BİR CAN KURTARIN” PROJESİ BAŞLADI

HASİPOĞLU: “KKTC’DE YAŞAYAN İNGİLİZLERİN BU ŞEKİLDE DUYARLILIK GÖSTERMESİ MUTLULUK VERİCİ”

A+A-

İSTEYENLER KAN GRUPLARINI VE YAŞADIKLARI YERE EN YAKIN HASTANEYİ 0542 880 0112 NUMARAYA MESAJ ATARAK GÖNÜLLÜLER VERİ TABANI OLUŞTURULMASINA KATKI KOYABİLECEK

BU BİLGİLER HASTANELERDE ACİL KAN ARANDIĞI ZAMAN KULLANILMAK ÜZERE HAZIR TUTULACAK

“Bir Can Kurtar” gönüllülerinin başlattığı ve Sağlık Bakanlığı, Creditwest ve Telsim’in desteklediği “Bugün Mesaj Atın Bir Can Kurtarın” projesinin tanıtımı bugün yapıldı.

“Bugün Mesaj Atın Bir Can Kurtarın” projesi kapsamında isteyenler kan gruplarını ve yaşadıkları yere en yakın hastaneyi 0542 880 0112 numaraya mesaj atarak gönüllüler veri tabanı oluşturulmasına katkı koyabilecek.  Bu bilgiler hastanelerde acil kan arandığı zaman kullanılmak üzere hazır tutulacak.

Sağlık bakanlığında gerçekleştirilen tanıtımda, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, “Bir Can Kurtar” gönüllüleri  adına Stephen Collard, Creditwest adına Mali Kontrol ve Operasyon Müdürü Suphi Çıldır,  ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar birer konuşma yaptı.

HASİPOĞLU

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu da, KKTC’de yaşayan İngilizlerin bu şekilde duyarlılık göstermesinden mutlu olduklarını belirterek projeyi başlatanlara teşekkür etti.

Bakanlık olarak başlattıkları kan bağışı kampanyasının da beklediklerinin çok üstünde katılımcı bulduğunu belirten Hasipoğlu, hala her yerden çok sayıda talep olduğunu ve Lefkoşa’da Kuğulu Parkta gerçekleştirecekleri bağış kampanyasına da rekor katılım beklediklerini söyledi.

Hasipoğlu, ülkede başta Thalasamiya rahatsızlığı olmak üzere farklı noktalarda kan ihtiyacı olduğunu ve kan bağışlarında süreklilik sağlanması gerektiğini söyleyerek, düzenlenen kampanyayla bu ihtiyaçta büyük ölçüde rahatlama sağlandığını kaydetti.

STEPHEN COLLARD

Bir Can Kurtar gönüllüleri adına konuşan Stephen Collard, hayat kurtarmak adına bu kampanyayı Girne Hastanesiyle işbirliği içerisinde başlattıklarını belirterek, Şubat ayında az bulunan bir kan ihtiyacıyla bu yola çıktıklarını ve ardından da Creditwest’in Çatalköy Şubesi’nden işbirliği istediklerini anlattı.

Bugün projelerine, Sağlık Bakanlığı, Creditwest ve Telsim’in destek vermesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Collard, şimdiden bu verilerden yararlanarak 5 kişinin hayatının kurtarıldığını ve gelecekte daha kapsamlı katkı koyabilecek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

ÇILDIR

Creditwest Mali Kontrol ve Operasyon Müdürü Suphi Çıldır ise, kurumlarının birçok projeye katkı sağladığını anımsatarak, sağlığın her şeyden önce geldiğini ve İngiliz müşterilerinin başlattığı bu çalışmaya katkı koymaktan onur duyduklarını söyledi.

Kurum olarak topluma faydalı projelere katkı koymaktan mutluluk duyduklarını belirterek, projenin hayata geçmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

TANPINAR

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ise, KKTC’de yaşayan yabancıların böylesi önemli bir projeyi başlatmasından mutlu olduklarını ve böylesine duyarlı bir yaklaşıma sessiz kalamadıklarını belirtti.

Kan vermeye gönüllü olanlarla kan ihtiyacı olanların bir araya gelmesinin her zaman zor bir süreç olduğunu söyleyen Tanpınar, oluşturulacak veri tabanıyla kan ihtiyacı olanların yaşadıkları sıkıntıların azalacağını ifade etti.

Veri tabanını oluşturma çalışmalarında projeye destek veren herkese teşekkür eden Tanpınar, Telsim olarak her zaman sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.