1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bugün saat 10.04'te...
Bugün saat 10.04'te...

Bugün saat 10.04'te...

Bugün saat 10.04'te...

A+A-

Ankara’da Barış Mitingi’ni kana bulayan bombalı saldırılar karşı Türkiye’nin bir çok yerinde protesto edilecek. Eylemler, ilk saldırının yapıldığı saat 10.04’te başladı.

Resmi rakamlara göre 97 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara’daki bombalı saldırılar protesto ediliyor.Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, saat 10:04’te İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Hastanesi girişinde anma eylemi gerçekleştirdi.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, da üyelerinin bulunduğu iş yerlerinde saat 10.04’te bildiri okunacağını duyurdu. Çerkezoğlu, ortak etkinliğin ise Çapa Tıp Fakültesi’nde yapılacağını söyledi.

Anma eyleminin yapılacağı bir diğer adres ise katliamın yaşandığı Ankara Tren Garı önünde yapılacak. Buradaki anmaya ise, çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü, sendika ve yurttaşların katıldı.

İzmir'de belediye otobüsleri, saldırıya tepki olarak mesaiye 1 saat geç başladı.


SEFERLERE 1 SAAT GEÇ BAŞLADILAR
İzmir'de, Ankara'daki terör saldırısına tepki amacıyla belediye otobüsleri mesaiye 1 saat geç başladı. Ankara'daki terör saldırısı sonrası Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) aldığı grev kararı kapsamında İzmir'deki belediye otobüsleri 1 saat çalışmadı.

Saat 06.00'da başlaması gereken otobüs seferleri saat 07.00'den itibaren yapıldı. İşe ve okula yetişmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, uzun süre duraklarda beklemek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar vapur, metro ve hafif raylı sistem duraklarına yürüyerek gitti.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin dün yaptığı ortak açıklamada, Ankara'daki terör saldırısına tepki olarak 12-13 Ekim'de grev kararı alındığı ifade edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.