1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BÜKREŞ'TE TARİHİ ZAFER
BÜKREŞ'TE TARİHİ ZAFER

BÜKREŞ'TE TARİHİ ZAFER

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Elemeleri'nde oynadığı kritik maçta Romanya'yı deplasmanda Burak ve Mevlüt golleriyle 2-0 mağlup etti.

A+A-

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'ndaki kader maçına deplasmanda Romanya karşısına çıktı. Grubun ilk maçlarında İstanbul'da rakibine 1-0 mağlup olan Milliler, rakibini Bükreş'te 2-0'lık skorla devirdi ve Brezilya umutlarını canlı tuttu.

Norveçli hakemin ilk düdüğü ile Bükreş'deki mücadelenin ilk dakikaları büyük heyecana sahne oldu. Romanya, kalemizde yarattığı iki atakla tehlikeli oldu ancak çabuk toparlanan Milliler heyecanı rakip sahaya taşımayı bildi. 9. dakikada hızlı gelişen atakta Umut'un pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Burak, çok net pozisyonda yaptığı vuruş cılız kaldı ve kaleci Tataruşanu'nun üzerine gitti.

Kaçan bu eşsiz fırsattan 6 dakika sonra kalemizde yaşanan tehlikede tüm Türkiye'nin yüreği ağzına geldi. Sol kanattan gelen ortayı Volkan yumruklarıyla uzaklaştırmak istedi ancak havalanan top ceza sahası dışında Tanase ile buluştu. Rumen futbolcu aşırtma bir vuruşla kaleyi düşündü ancak kale çizgisindeki Caner direğin de yardımıyla gole izin vermedi.

Devrenin genelinde iştahlı bir futbol ortaya koyan Milli Takımımız, aradığı golü 22'de buldu. Sol kanatta topu alan Caner, içeriye doğru yaptı ortasını ve iki rakibi arasından çok iyi yükselen Burak, şık bir kafa vuruşuyla kaleci Tataruşanu'yu bu kez affetmedi: 0-1.

 

 

Milli takım golden sonra ayağa paslarla oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam etti ve ilk 45 dakika 1-0 üstünlüğümüzle noktalandı.

Zorlu mücadelenin ikinci yarısına iyi başlayan ve 'ne yaptığını bilen' futboluna devam eden Milliler, Romanya kalesinde önemli pozisyonlar yakaladı. Önce Umut sonra Gökhan Gönül ile ikinci gole çok yaklaşan ay-yıldızlılar, son vuruşlarda başarılı olamayınca girişimlerden eli boş döndü.

Dakikalar ilerledikçe tüm riskleri almaya başlayan ve Romanya, yarı sahamızda daha fazla yer almaya başladı ve 69'da gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde yaşanan ufak çaplı karambol sonrası topu önünde bulan Adrian Popa'nın sağ çaprazdan gönderdiği şut direkten auta gitti.

Kalan dakikalarda rakip ataklara geçit vermeyen Milliler,  maçın duraklama dakikalarında bir gol daha bularak iyice rahatladı. Ceza sahası önünde topla buluşan Mevlüt Erdinç sol ayağıyla şık bir gole imza attı ve maça son noktayı koydu: 0-2.

Milliler, bu sonuçla D Grubu'nda 3. sıraya yükseldi. Kalan maçlarda Brezilya için ikinciliği kovalayacak olan ay-yıldızlılar Macaristan'ın puan kaybetmesini bekleyecek. 

ntvspor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.