1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bulantı, kusma, karın ağrısı şikayetleriyle kendini gösteriyor...
Bulantı, kusma, karın ağrısı şikayetleriyle kendini gösteriyor...

Bulantı, kusma, karın ağrısı şikayetleriyle kendini gösteriyor...

Bu belirtilere dikkat!

A+A-

Yiyeceklerin sindiriminde, özellikle de yağlarda gerekli olan safranın üretimi, ekstra glikoz veya şekeri glikojen olarak depolamak ve sonra vücut enerji için ihtiyaç duyduğu zaman tekrar glikoza dönüştürmek ve kan pıhtılaşma faktörlerinin üretimi gibi pek çok işlevi olan karaciğer hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde... Karaciğer hastalıkları için hangi bölüme/doktora gidilir? İşte cevabı...

Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı ve sarılık gibi belirtiler gösteren karaciğer hastalıkları için hangi bölüme/doktora gidilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz…

KARACİĞER HASTALIĞI NEDİR?

Karaciğer hastalığı, hastalığa neden olan herhangi bir karaciğer fonksiyon bozukluğudur. Karaciğer vücuttaki birçok kritik fonksiyondan sorumludur ve hastalıklı veya yaralı olması durumunda, bu fonksiyonların kaybı vücuda ciddi zarar verebilir.

Karaciğer hastalığı, karaciğerin belirlenmiş işlevlerini yerine getirememesine neden olan tüm olası sorunları kapsayan geniş bir terimdir. Genellikle, fonksiyonlarda bir azalma meydana gelmeden önce karaciğer dokusunun% 75’inden veya dörtte üçünden fazlasının etkilenmesi gerekir.

kraciger-yaglanmasi-2.jpg

Karaciğer vücuttaki en büyük katı organdır; ayrıca bir salgı bezi olarak kabul edilir, çünkü birçok işlevi arasında safra yapar ve salgılar. Karaciğer, göğüs kafesi tarafından korunan karın bölgesinin sağ üst kısmında bulunur. Minik loblardan oluşan iki ana lob vardır. Karaciğer hücrelerinin iki farklı kan kaynağı vardır. Hepatik arter, kalpten pompalanan oksijen bakımından zengin kan sağlarken, portal ven bağırsaktan ve dalaktan besin sağlar.

Karaciğer hastalığı genetik veya virüs ve alkol kullanımı gibi karaciğere zarar veren çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Obezite ayrıca karaciğer hasarı ile de ilişkilidir. Zamanla, karaciğerdeki hasar, hayati tehlike yaratan karaciğer yetmezliğine yol açabilecek skar (siroz) ile sonuçlanır.

KARACİĞER HASTALIKLARI İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?

Genellikle, bir karaciğer hastalığının başlangıcı aşamalı olarak gerçekleşir ve etkilenen kişide tıbbi yardım almasını gerektirecek belirli bir semptom yoktur. Açıklanamayan halsizlik, halsizlik ve kilo kaybı ve özellikle sarılık gibi durumlarda bir sağlık hizmetleri uzmanı tarafından bir değerlendirme yapılması sağlanmalıdır. Bununların dışında kalıcı ateş, kusma ve karın ağrısı aynı zamanda en kısa zamanda tıbbi değerlendirme yapılmasını gerektirecek belirtilerdir. Karaciğer hastalıklarıyla ilgili durumlarda dahiliye yani iç hastalıkları bölümüne başvurmak gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.