1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BULGARİSTAN'DA HÜKÜMET KARŞITI PROTESTOLAR SÜRÜYOR
BULGARİSTAN'DA HÜKÜMET KARŞITI PROTESTOLAR SÜRÜYOR

BULGARİSTAN'DA HÜKÜMET KARŞITI PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) hükümetine karşı düzenlenen protesto gösterileri başkent Sofya'da devam etti.

A+A-

Göstericiler Başbakanlık binası önünde toplanarak, hükümet karşıtı sloganlar attı, siyasi partilerin liderlerinin ve milletvekillerinin istifa etmelerini istedi.

Ülkenin sevilen pop şarkıcılarırın verdiği konserle başlayan gösteriler, başkentin ana caddelerinde gerçekleştirilen yürüyüşle devam etti. Göstericiler, BSP ve HÖH partelerinin merkez binaları önünden geçerken, alehte sloganlar attı. Protestocular, parlamentodaki kilit rolüyle hükümeti iktidarda tutan aşırı milliyetçi Ataka (Atak) ve muhalefette bulunan Bulgaristan'ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) partilerini eleştiren sloganlar da attı.

Göstericiler daha sonra olaysız dağıldı.

Bu arada, muhalefete düşen GERB partisi parlamentoda oturumları boykot ederek erken seçim için çaba göstermeye devam ediyor. Parlamentoda 240 koltuğun yarısına sahip koalisyon ortakları BSP ile HÖH, 121 milletvekili ile oturum açılabilmek için Ataka partisinin desteğine muhtaç kaldı.

Ataka lideri Volen Siderov'un milletvekillerine parlamentoya gitmelerini yasaklaması üzerine oturum yapılamadı. Başbakan Plamen Oreşarski'nin sunduğu hükümetteki kadro değişiklik tasarısı Ataka'nın oturum sabotajı yüzünden kabul edilemedi.

SİYASİ KRİZ KAPIDA

BSP lideri Sergey Stanişev, Ataka'nın boykotunun sürmesi durumunda hükümetin çok kısa zamanda düşebileceğini öne sürdü. Stanişev, "Ataka milletvekilleri işe gelmezse erken seçime gidebiliriz" dedi.

Hükümetin düşmesi durumunda temmuz ayında parlamentonun fesh edilmesi ve erken seçimi hazırlayacak teknokratlar hükümetinin kurulması bekleniyor. Bunun gerçekleşmesi halinde erken seçim ancak sonbaharda yapılabilecek.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.