1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BULGARİSTAN'DA MİLLİ GÜVENLİK KURULU'NDA GERGİNLİK
BULGARİSTAN'DA MİLLİ GÜVENLİK KURULU'NDA GERGİNLİK

BULGARİSTAN'DA MİLLİ GÜVENLİK KURULU'NDA GERGİNLİK

Bulgaristan'da Devlet Milli Güvenlik Servisi'ne (DANS) yapılan atama için toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) gerginlik çıktı.

A+A-

Irkçı ve aşırı milliyetçi Ataka partisinin lideri Volen Siderov, cumhurbaşkanlığı önüne partinin radikal fanatiklerinden oluşan bir grup getirdikten sonra katıldığı toplantıda, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'in Güney Kıbrıs'ta offshore hesaplarından para akladığını öne sürdü.

Plevneliev, önce güvenlik görevlileri çağıracağını söyledi, daha sonra oturuma 15 dakika ara verdi.

Muhalefet Bulgaristan'ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Partisi lideri ve eski Başbakan Boyko Borisov ise Cumhurbaşkanlığı binasını terk etti. Borisov, koalisyon ortakları Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH), Delyan Peevski'yi DANS Genel Müdürü olarak atamasıyla kendisine karşı "siyasi cinayet planladıklarını" ileri sürdü. Borisov, BSP ile HÖH'nin ülkeyi kaosa sürüklemeye çalıştıklarını ileri sürdü.

Verilen aradan sonra GERB Başkan Yardımcısı Tzvetan Tzvetanov, Borisov'un yerini aldı ve MGK toplantısına devam edildi.

Toplantıda, Peevski'nin DANS Genel Müdürlüğüne atanması ile ilgili ülkenin milli güvenliği açısından yaratılan sorunların ele alınması bekleniyor. Peevski'nin ataması dün parlamentoda iptal edilmişti.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.