1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BULUNAMAYAN PARALAR VAR
BULUNAMAYAN PARALAR VAR

BULUNAMAYAN PARALAR VAR

‘Mustafa’ isimli bir şahıstan aldığı sahte 100 TL’lik banknotları tedavüle süren Emrah Yıldız tutuklandı

A+A-

Arabasıyla gezdirdiği ‘Mustafa’ isimli bir kişinin kendisine verdiği 13 adet sahte 100 TL’lik banknotları tedavüle süren Emrah Yıldız isimli kişi İskele polisi tarafından tutuklandı. Yıldız’ın tasarrufunda bulunan paraların haricinde henüz ulaşılamayan sahte banknotlar da olduğunu belirleyen polis, soruşturmasını genişletti.

Son olarak bir benzin istasyonundan arabasına yakıt alan Yıldız, paranın sahte olduğunun anlaşılması üzerine önceki gün gözaltına alındı ve dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarılarak aleyhine 3 günlük tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı Hasan Dağlı’nın huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, İskele Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Muharrem Yamuk’u tanık olarak dinletti.

Tanık polis zanlı Emrah Yıldız’ın 2013 yılı Temmuz ayı ve 15 Eylül 2013 tarihleri arasında “sahte banknot tasarrufu”, “sahte banknotu tedavüle sürme” ve “sahtekârlıkla mal ve para temini” suçlarını işlediğini söyledi.

Zanlının 2013 yılı Temmuz ayında tanımadığı Türkiye vatandaşı ‘Mustafa’ isimli bir şahıstan 3 gün içerisinde toplam 13 adet 100 TL’lik banknot aldığını ifade eden polis memuru, zanlının bu sahte paralardan 12 Eylül 2013 ve 15 Eylül 2013 tarihleri arasında Tatlı Petrol isimli işyerine vererek petrol ve para üstü aldığını açıkladı.

Tahkikat memuru zanlının 12 Eylül 2013 tarihinde Cyprus Gardens’ta poker oynamasının ardından 9 adet banknotu kumarhaneye verdiğini ancak kumarhanenin bunu fak etmesi sonucu sahte paraları iade ettiğini zanlının da bu paraları yaktığını bildirdi.

Zanlının 20 Eylül tarihinde tespit edilerek tutuklandığını ifade eden tanık polis, Tatlı Petrol’e zanlı tarafından verilen 2 adet 100’lük banknotun emare olarak alındığını açıkladı.

Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini de bildiren polis memuru, zanlının verdiği bu ifadenin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini söyledi. Muharrem Yamuk, zanlının söz konusu sahte banknotları ‘Mustafa’ isimli şahıstan onu gezdirmesi karşılığında aldığını söylediğini, emare olarak alınan 2 adet banknotun incelemeye gönderildiğini, 2 adet sahte banknotunda halen aranmakta olduğunu dile getirdi.

Tahkikat memuru, mahkemeden soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.Tanık polis, zanlı avukatı Yunsal İlhan’ın bir sorusunu yanıtlarken zanlının gönüllü ifadesinde paraları alırken sahte olduğunu bilmediğini beyan ettiğini açıkladı.

Yargıç Hasan Dağlı zanlının soruşturmanın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

KIBRIS GAZETESİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.