1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BULUNAN ÇÖZÜMLER SORUNLARI ARTIRACAK
BULUNAN ÇÖZÜMLER SORUNLARI ARTIRACAK

BULUNAN ÇÖZÜMLER SORUNLARI ARTIRACAK

Akılları karıştıran bir durum; Sorun artıran çözüm,

A+A-

“GEÇİCİ ÇÖZÜMLER YERİNE, GÜVENLİ, KALICI VE TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ STANDARTLARINA UYGUN PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREK”

Kıbrıs Şehir Plancıları Odası, Girne-Lefkoşa istikametindeki otoyolun doğu kısmında kalan Lavinyum sitesi ve benzer yollar için, geçici çözümler yerine, güvenli, kalıcı ve trafik mühendisliği standartlarına uygun projelerin hayata geçirilmesi için yetkilileri göreve davet etti.

Kıbrıs Şehir Plancıları Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Şehir Planlama Dairesi tarafından verilen planlama onayı eleştirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Planlama Onayı Koşulu Madde 9’a göre; parselin Girne -Lefkoşa anayoluna olan batı cephesi anayola, yaya araç ve her türlü giriş-çıkışı kapatacak şekilde telleme/bahçe duvarı ile kapatılacaktır. Yapılacak telleme/taş duvar ile Girne-Lefkoşa anayolu arasına servis yolu yapılacaktır ve servis yolu kamuya bedelsiz olarak devredilecektir.”

Girne-Lefkoşa bölünmüş otoyoluna çıkış verilmesinin yasal olmadığını görüşünün vurgulandığı açıklamada, bu konuda bir planlama onayı olup olmadığı soruldu.

Sitenin bulunduğu ilgili belediyenin de planlama makamının verdiği projenin hayata geçirilmesi sürecinde, projeden farklı bir uygulama gerçekleştirilmesine izin verildiğine dikkat çekilen açıklamada, bu açıdan planlama makamının verdiği onayda yer alan “sitenin batı cephesi kapatılacaktır ilkesine” uyulmadığı ileri sürüldü.

Açıklamada, projenin uygulanmasında yasal çerçeveye ve son dönemde uygulamaya konan “İyi İdare Yasası”nda yer alan “Katılım İlkesi” maddesine de uyulmadığı savunuldu. 

GİRNE-LEFKOŞA YOLUNA BAĞLANACAK YENİ BİR KAVŞAK ÇÖZÜMÜ

Bu aşamada konunun çözümlenmesi için Girne-Lefkoşa otoyoluna bağlanacak yeni bir kavşak çözümünün Şehir Planlama ve Karayolları Daireleri tarafından hazırlanması ve uygulanması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Servis yollarının Girne-Lefkoşa bölünmüş otoyola paralel olarak yapılması ve Boğaz-Dikmen kavşağına bağlanması, site sakinlerinin erişim haklarının artmasına ve sorunun çözülmesini sağlayabilecektir” ifadelerine yer verildi.

“Trafik güvenliğini hiçe sayan” ve “bilimsellikten uzak” benzer bir uygulamanın da, ASOK Mobilya Mağaza’sının olduğu servis yoluna, şu an inşa edilen otoyol bağlantısı için yapıldığı savunulan açıklamada, bu şekildeki çözümlerle, trafikteki sorunların artacağına dikkat çekildi.

Açıklamada, sorunların çözümü için Şehir Plancıları Odası’nın her türlü katkıyı koymaya hazır olduğu belirtildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.