1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BULUNAN VE BULUNACAKLAR KIBRIS’IN TAMAMINA AİTTİR”
“BULUNAN VE BULUNACAKLAR KIBRIS’IN TAMAMINA AİTTİR”

“BULUNAN VE BULUNACAKLAR KIBRIS’IN TAMAMINA AİTTİR”

“BULUNAN VE BULUNACAKLAR KIBRIS’IN TAMAMINA AİTTİR”

A+A-

TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs Rum  Yönetiminin buldukları ve bulacaklarının Kıbrıs'ın tamamına ait olduğunu vurguladı.

Kocaeli Ticaret Odasını (KOTO) ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, "Akdeniz'deki sismik araştırmalar devam edecek mi?" şeklindeki soruyu yanıtlarken şöyle dedi.

"İster kuzeyde, ister güneyde, ister münhasır ekonomik sahada tespit edilmiş, isterse tespit edilmemiş olan... O açından Barbaros Hayrettin Paşa sismik gemimiz, alanları içinde bu çalışmalara devam ediyor. Yine Kıbrıs'ın tamamına yönelik bir çalışmadır bu. O yüzden 'siyasi istikrarı destekleyebilecek ve artı değer koyabilecek önemli bir çalışmadır' diye görüyoruz. Bunun krize dönüştürülmüş olmasını da doğru bulmayız. O yüzden ancak paylaşarak artırabileceğimiz yapıdan bahsediyoruz. Gerek doğalgazda gerekse petrolde ve ben Doğu Akdeniz'de siyasi fizibilite sağlanmış olması halinde aynı zamanda ekonomik fizibilitenin de sağlanacağına inanıyorum. Ümidim de bu yöndedir."

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.