1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BUNLARA ‘DEHA’ DENİR”
“BUNLARA ‘DEHA’ DENİR”

“BUNLARA ‘DEHA’ DENİR”

Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkanı Ahmet İşcan “95 yıl önce Atamızın yaktığı bağımsızlık meşalesini söndürmeyeceğiz” dedi.

A+A-

Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkanı Ahmet İşcan “95 yıl önce Atamızın yaktığı bağımsızlık meşalesini söndürmeyeceğiz” dedi.

İşcan, KKTC halkının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’da yakmış olduğu bağımsızlık meşalesini örnek alıp kendi mücadelesiyle harmanlayarak yoluna devam ettiğini kaydetti.

İşcan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, 20 Temmuz 1974 tarihinde mücahit ile Mehmetçiğin buluşması neticesinde ve Dr. Fazıl Küçük’ün öngörüleri ışığında verilen onurlu mücadele sonunda KKTC’nin bağımsızlık mertebesine ulaştırılmasının gururunun yaşandığını bildirdi. 
İşcan mesajında şunları kaydetti:

“Atam bizi affet... 95 yıl önce  Anadolu’yu düşmanlardan kurtarmak için bağımsızlık meşalesini Samsun’dan yola çıkarak yaktın... Sana  çok  minnettarız. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetmek için seçilenler Cumhuriyet çocuklarının can, mal iş güvenliği ve huzurlu yaşam koşullarını hiç bir zaman sağlayamadılar.

Van depremi yaraları daha tam sarılamamışken şimdi de Manisa-Soma’da kaza değil düpedüz  ihmalin  yol açmış olduğu yüzlerce  insanın  katliama uğramasının derin acısını  hissederek  19 Mayıs 1919’un yıldönümünü yaşamaktayız…”                           

“BUNLARA ‘DEHA’ DENİR”

İşcan,” en umutsuz durumda vatanı kurtarmayı başaran ve yeni bir devlet kurarak Türk tarihinde büyük bir oluşumun önderi olan Mustafa Kemal’in sıradan bir kişi olmadığını” da kaydetti.

“İnsanların içinden doğuştan çeşitli yeteneklere sahip kimseler çıkar. Bunlara ‘deha’ denir. İşte Mustafa Kemal, tarihin çok ender kaydettiği bu tür önderlerden biridir. Bu biz Türkler için mutluluk ve kıvanç kaynağı olmalıdır” diyen İşcan tüm gençliğin bayramını kutladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.