1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BUNLARIN IQ’SU YÜKSEK
BUNLARIN IQ’SU YÜKSEK

BUNLARIN IQ’SU YÜKSEK

Bunların IQ’su yüksek

A+A-

Gazimağusa bölgesindeki mandıralardan çaldıkları kuzuları, değişik bölgelerde ‘indirimli fiyatla’ satışa çıkarmakla suçlanan 3 kişi polis tarafından tutuklandı. Kuzu şebekesinin satışa çıkardığı hayvanlardan satın alanlar “bize bunları promosyon diye sattılar” diyerek kendilerini savunurken, bunun bir suç olduğu anımsatıldı.

10 kuzunun sahibi bulunamadı

Şubat ve Mart ayları içerisinde sirkat edilen kuzular ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Polis dün olayla ilgili tutuklu bulunan 3 zanlı Ahmet Özsakallı, Hasan Topaloğulları ve Ahmet Topaloğulları’nı Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarırken, zanlıların sirkat edilen kuzuları sattığı Caner Kocatürk’ ün ağılında bulunan 35 kuzudan 10 tanesinin sahibi aranıyor.

 

Toplamda 76 kuzu çalındı

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’ de görevli polis memuru Osman Örs, zanlıların Gazimağusa bölgesinde bir çok ağıldan Şubat ve Mart ayı içerisinde 76  tane kuzu sirkat ettiklerini söyledi. Zanlıların 27 Martta tutuklandıklarını aktaran Örs, zanlılar aleyhinde 28 Mart ta 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı. Bu süre zarfından incelenen telefon dökümlerinde zanlıların olay tarihinde olay yerlerinde olduklarının tespit edildiğini anlatan Örs, zanlıların sirkat ettiği kuzulardan 35  tanesinin Bostancı’ da  Caner Kocatürk’ e ait ağılda bulunduğunu, geriye kalan 41 tanesinin ise Güzelyurt bölgesinde kasaplara satıldığının tespit edildiğini aktardı.

7 gün daha tutuklu kalacaklar

Bostancı’ da ağılda bulunan kuzuların 25 tanesinin sahibinin belirlendiğini söyleyen Örs, diğer 10 kuzunun sahibinin henüz belirlenemediğini bildirdi.

Zanlıların kendilerine verdikleri gönüllü ifdelerinde suçlarını kabul ettiklerini anlatan Örs, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını söyledi. Mesele ile ilgili alınacak ifadelerin ve aranan emarelerin olduğuna dikkat çeken Örs zanlıların 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 7 gün ile sınırlandırdı.

Zanlı avukatlarının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Hasan Dağlı zanlıların 7 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.