1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BUNU DA GÖRDÜK!
BUNU DA GÖRDÜK!

BUNU DA GÖRDÜK!

İngiliz tahtının iki numarası Charles, dede olmayı beklerken golü yedi.

A+A-

Ali Cengiz oyunlarıyla’ gelirini düşük gösteren Cornwall Dükü’nün, hizmetçisinden az vergi ödediği iddiası ortalığı birbirine kattı.

Ada’da panik. Tüm İngiltere, ‘ha doğdu ha doğacak’ denilen ‘Kraliyet bebeğini’ beklerken şok bir iddiayla sarsıldı. Parlamentodaki bir komite toplantısında, tahtın vârisi Prens Charles’ın vergi kaçırdığı öne sürüldü. iddialara göre Charles, sahibi olduğu kilometrelerce karelik Cornwall Dükalığı üzerinden geçen yıl 19 milyon sterlin kâr etti. Ancak İşçi Partili vekillerin sunduğu belgelere göre Prens, bu Dükalığı yasadışı olmasına rağmen bir şirket olarak göstermediğinden, şirket vergisi ödemekten kaçabildi. Komite Başkanı Margaret Hodge durumu, “Şoke edici. Görünen o ki, Prens hizmetçisinden az vergi ödüyor” sözleriyle yorumladı.  

SÖZCÜSÜ YALANLADI 

Charles’a karşı ikinci cephe de gelir vergisi konusunda açıldı. Komisyon toplantısında, en yoksul kesim yüzde 38 oranında gelir vergisi öderken Kraliyet üyesinin geçen yıl yüzde 23.6’lık ödeme yaptığı gündeme getirildi. Prens’in özel kalemi ise, “İddiaların hiçbiri gerçekleri yansıtmıyor” demekle yetindi. 

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.