1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BUNU DA GÖRDÜK
BUNU DA GÖRDÜK

BUNU DA GÖRDÜK

Toprak Ürünleri Kurumunda görevi sona eren müdürün arkasından helvasını yapıp, kurban kestiler

A+A-

Hakan YILDIRIM

Toprak Ürünleri Kurumu’nda (TÜK) yaklaşık 2.5 yıl süreyle Müdür Vekili olarak görev yapan Mehmet Savaş Arkut’un ardından helvası yapıldı ve kurban kesildi. KKTC’de yaşanan bu ilk olay büyük ilgi uyandırdı.

Kurum binası önünde kurban kestiren, ardından helva dağıtan personel,Kurum çalışanlarından Mustafa Hoca, 2 buçuk yıldır Toprak Ürünleri Kurumunda yaşanan sıkıntılardan dolayı kurban kesmeyi düşündüklerini ifade ederek şunları kaydetti:
 

“Geçmiş dönemdeki Müdür Vekili Mehmet Arkut’un bize karşı davranışlarından dolayı bunu yaptık. Arkut, müdürlük döneminde adam kayırdı, belli kişileri yanında tuttu, belli kişilerin görevini aldı, yandaşlarına verdi. Benim görevimi aldı ve bana ceza verdi. En son maaşımın yarısını kesti, vekaletimi  elimden aldı. Maddi manevi huzursuzluklar yaşadım. Mahkemeye verdim. Eski müdürün yeniden atanması bizi mutlu etti. Görevimizi daha iyi yapacağız. Müdür gitti diye kurbanı kestik. Defalarca kendisini şikayet ettik ama dikkate alınmadık. Zorluklarla yaşadık. Çalıştığı kişiler belli kişilerdi. Kendisi sadece kendisine çalıştı kurumda, burayı çiftliği gibi kullandı. Çok mutluyuz.”

Böldü, parçaladı
   Kurumun bir başka çalışanı Ayşe Kamacı da gazetemize yaptığı açıklamada Müdürün gitmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
   “ Ben 21 yıldır bu kurumda çalışıyorum. 21 yıl boyunca ilk defa bir müdür daireyi bu kadar böldü, parçaladı, insanları bir birine düşürdü, insanların elinden işlerini aldı, kurumun geleceğini hiçe saydı. Biz burada geleceğimizden endişelendik. Bir Kıbrıs Türk Hava Yolları oluyoruz diye endişelendik. Bizim çocuğumuzun rızkını, burada ek mesailerle, gereksiz harcamalarla, adam kayırma ile her şeyi yaptı. Biz de adak adadık, inşallah gider diye. Çünkü gitmediğimiz, çalmadığımız kapı kalmadı. Bütün herkes biliyordu ama herkes susuyordu. Bundan dolayı biz de adağı adadık ve bugün de gerçekleştiriyoruz.”

‘Akan kan helaldir’
   Bir başka memur Hatice Eray da “Burada akan bu kan helal kandır” dedi ve ekledi :
   “ 2,5 yıldır biz burada çok sıkıntı yaşadık ama hiçbir yetkili bizimle ilgilenmedi. İnşallah adalet bundan sonra yerini bulur.”

Özçağ: Soruşturma açıldı
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Toprak Ürünleri Kurumu’nda (TÜK) müdür vekilinin görevden ayrılması üzerine bazı çalışanların “kutlama” yapmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.

TÜK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özçağ, konuyla ilgili basında çıkan haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Müdür vekilinin görevden ayrılması sonrasında bazı çalışanların kutlama yaptığını doğrulayarak, kendi bilgileri dışında gelişen olayı onaylamadıklarını kaydetti. Özçağ, söz konusu çalışanlardan yazılı ifade alındığını ve konu ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü de belirtti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum