1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. BUNU DA ÜRETTİLER
BUNU DA ÜRETTİLER

BUNU DA ÜRETTİLER

BUNU DA ÜRETTİLER

A+A-

Şampanya üreticisi G. Tribaut bir şişesi sadece 275 kalori içeren diyet bir şampanya üretti.

Bir şişesinde bazı şarapların bir kadehinden bile az kalori bulunduran Skinny Rosé isimli şampanyaya üretim süreci boyunca hiç bir ekstra şeker katkısı yapılmadığı belirtildi. Ayrıca Skinny Rosé’nin görece düşük bir alkol oranına sahip olduğu (%12) ve bu nedenle de sıradan şaraplara kıyasla daha az kalori içerdiği belirtildi.
 
Şarap ve şampanyaların kalori içeriklerini The Knackered Mother's Wine Club isimli yeni kitabı için inceleyen Helen McGinn, konu ile ilgili Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, hem şarap ve şampanyadan vazgeçmek istemeyen hem de kilosuna dikkat etmek isteyen kişilerin Skinny Rosé’nin yanı sıra tercih edebileceği başka seçenekler de olduğunu söyledi.
 
Alkolün en az yağ kadar çok kalori içerdiğini hatırlatan McGinn, alkol oranı düşük ve üretim sürecinde ekstra şeker katkısı yapılmamış “kuru” şarapların diyet yapan kişilerin en yakın dostu olabileceğini dile getirdi. McGinn, Alman şaraplarının üretiminde sıklıkla kullanılan Riesling üzümünden yapılma şarapların bu konuda kendisinin ilk tercihi olduğunu belirtti.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.