1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bunu da Yaptılar!
Bunu da Yaptılar!

Bunu da Yaptılar!

Otomobilin Çarptığı Kediyi...

A+A-

Otomobilin çarptığı kediyi doldurup çanta diye sattılar

Yeni Zelanda’da da otomobil çarpması sonucu ölen bir kedi, doldurulup çanta diye satıldı; üstelik gayet kârlı biten bir açık artırmayla…

Christchurch’te yaaşayan taksidermist (hayvan doldurma uzmanı) Claire Third, yolda bulduğu kedi ölüsünü aldı. Ölü kediyi üç ay buzdolabının dondurucusunda tutan Third, daha sonra bunu bir “sanat eserine” dönüştürmeye karar verdi.

Ölü kediyi dolduran ve gerekli taksidermi tekniklerini kullanarak bir çantaya dönüştüren Third, ardından TradeMe adlı müzayede sitesinde yapılan açık artırma düzenledi. 

Müzayede notunda “Bu çok şık çantayla gittiğiniz her yerde dikkat çekeceksiniz” yazdı.

1 Yeni Zelanda Doları (yaklaşık 2.3 TL) ile başlayan açık artırma kıran kırana geçti ve “sarman çanta” bugün sona eren müzayedede 545 Yeni Zelanda Doları’na (Bin 186 TL) alıcı buldu.

Gelen tepkiler arasında, “Biri seni vurup doldursa nasıl olur” diyenler de var, “Bırak da kedi ebedi uykusunda rahat uyusun” diye çıkışanlar da…

Third, “Bu eser yapılırken hiçbir hayvana zarar verilmemiştir, çünkü kedi zaten ölmüştü. Tepkilere üzüldüm. Bazı tuhaf insanlar acaba hangi hayvanın derisinden yapılan koltuklarda oturduklarını biliyorlar mı” diyerek çantanın “sanatsal” olduğunu savunuyor.

adsiz-039.png

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.