1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "BUNU SÖYLEYENLER İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR"
"BUNU SÖYLEYENLER İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR"

"BUNU SÖYLEYENLER İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR"

Davutoğlu, Reyhanlı'daki saldırılara ilişkin söylentilere sert cevap verdi.

A+A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Reyhanlı'daki saldırıyla ilgili "Bir kamuoyu oluşturup sanki bu olay, mülteciler tarafından yapılmış ve Türkiye'nin mülteciler politikası yanlışmış gibi kanaat uyandırmaya çalışanlar, insanlık suçu işliyorlar" dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Davutoğlu, saldırıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, "Sadece ve sadece hayatlarını kurtarmak için ülkemize sığınmış kişilere misafirimiz muamelesi yaparak, ki mezheplerine bakmadık, dinlerine bakmadık, etnisitelerine bakmadık. Sadece mazlum olduklarına bakarak onları kabul ettik. Kadınları, çocukları, yaşlıları tümden sanki bütün bu olayların müsebbibiymiş gibi gösterip onlara yönelik bir kışkırtma yapanlar, bunu yapan kim olursa olsun ister siyasetçi ister gazete köşe yazarı veya basın mensubu, isterse başka bir kişi olsun, insanlık suçu işlemektedir" dedi.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Kimse daha sonucu belli olmamış, müsebbibinin kimler olduğu belli olmayan bir aşamada twitter üzerinden, değişik yollarla halkımızı mültecilere karşı kışkırtmak isteyenler belli mihraklara hizmet ediyorlar. Bu dahi Suriye rejimini savunan Türkiye'deki bazı uzantılarının ne kadar temel ahlaki değerlerden yoksun olduğunu ortaya koyuyor. Bu suçu işleyen kimse hesabını verir. Kim olursa olsun, ne gerekçeyle olursa, masum vatandaşlarımızın canına mal olan bir saldırıya karşı tepki gösteririz."

"Halkımızı mültecilere karşı kışkırtmaya çalışanların tutumlarında bir iyi niyet aramak, ya da masum bir gerekçe aramak mümkün değildir. Ülkemize sığınan kim olursa olsun, ülkemizin misafiridir ve her türlü korumaya mazhardır" diyen Davutoğlu, halka çağrıda bulunarak bu tür kışkırtmalara karşı herkesin uyanık olmasını istedi.

Kaynak:trthaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.