1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bunun adı mucize
Bunun adı mucize

Bunun adı mucize

Bunun adı mucize

A+A-

Nepal'deki depremin üzerinden günler geçti. Felaketten 22 saat sonra kurtarılan 4 aylık bebek ile 5 gün sonra enkazdan canlı çıkarılan 15 yaşındaki gencin görüntüleri mucizenin kanıtı oldu.

Ağlama sesi kurtardı

Nepal’deki felaketin üzerinden 5 gün geçti. 10 bine yakın yaralının, 5 bine yakın ölünün olduğu ve 8 milyon kişiyi etkileyen depremin yaşandığı bölgeden mucize gibi bir haber geldi. 

Enkaz altında kalan 4 aylık bebek 22 saat sonra kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. İddiaya göre, askerler mucize bebeğin öldüğünü düşünüp başka bir enkaza yöneldiler. Bu sırada ağlama sesini duyan askerler dönerek bebeği sağlık ekiplerine teslim etti. Sonit Awal isimli bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Depremde enkaz altında kalan 15 yaşındaki bir genç de beş gün sonra kurtarıldı. Genci bulan Nepalli polisin omuzlara alınarak kutlandığı olay, dünyadaki en değerli şeyin insan hayatı olduğunu hatırlattı. Başkent Katmandu'daki Hilton Oteli'nin enkazından çıkarılan gencin isminin Pema Lama olduğu açıklandı. 

YÜZLERCE KİŞİ ENKAZ ALTINDA

Bölgede hâlâ yüzlerce kişinin enkaz altından kurtarılmayı beklediği tahmin ediliyor. Nepal'deki kurtarma ekipleri önceki gün de 28 yaşındaki Rishi Khanal'ı enkaz altında çıkarmıştı. Doktorlar Khanal'ın iç kanamadan ötürü bir bacağını kesmek zorunda kaldı. 

Açlık öfkesi büyüyor 

Nepal'in kırsal kesimlerinde depremden çok ağır etkilenen köyler bulunduğu ve bu bölgelere yardım ulaşmadığından öfkenin tırmandığı bildirildi. Deupur Sipaghat Kavre Köyü'nde yaşayan Dhan Bahadur Shresta,  "Hükümetten veya diğer örgütlerden hiçbir yardım gelmezse açlıktan öleceğiz. Salgın hastalıklar yayılacak" dedi. 

İLAÇ YOK, VİSKİYLE STERİLİZE EDİYORLAR

Tıbbi malzeme olmaması nedeniyle hastanelerde dezenfekte edici malzeme yerine viski kullanıldığı öğrenildi. Ayrıca halkın yardım malzemesi taşıyan konvoyun da yolunu kestiği ve askerlerle gergin anlar yaşandığı bildirildi. 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.