1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BUNUN HESABINI KİM VERECEK?
BUNUN HESABINI KİM VERECEK?

BUNUN HESABINI KİM VERECEK?

Özyiğit açtı ağzını yumdu gözünü...

A+A-

ÖZYİĞİT: “HÜKÜMET İLE İLGİLİ MERCİLER ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPMAYARAK, BİR ANLAMDA BU ACI OLAYIN YAŞANMASINA VESİLE OLMUŞLARDIR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, tüm uyarılara ve yaşanan acı tecrübelere rağmen hükümeti iş kazalarının önlenmesine yönelik gerekli önlemleri almamakla suçladı.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, Girne’de 19 yaşındaki Cuma Cemiloğlu’nun hayatını kaybettiği iş kazası ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yapılan tüm uyarılara ve yaşanan acı tecrübelere rağmen iş ve işçi güvenliği konusunda hükümetin gerekli ciddiyet göstermediğini, denetimleri yapmadığını savundu.

Cemiloğlu’nun hayatını kaybetmesinin ihmalden dolayı “bir anlamda cinayet sayıldığını” öne süren Özyiğit, “gerçekleşen ölümün baş sorumlularının yeterli önlem almayan şirket kadar, gerekli denetimleri yapmayan ilgili bakanlık ile uyarıları dikkate almayan kurum ve kuruluşlar olduğunu” kaydetti.

Özyiğit, “Hükümet, geçmişte yaşanan onca acı olayın ardından gerekli denetimleri yaparak, gereken yaptırımları uygulamış olsaydı, bu tür kazaların yaşanmasını önlemiş olacaktı. Hükümet ile ilgili merciler üzerlerine düşeni yapmayarak, bir anlamda bu acı olayın yaşanmasına vesile olmuşlardır” dedi.

Yetkili mercilerin inşaat alanında yapılan kazının göçme riski bulunduğu konusunda İnşaat Mühendisleri Odası ile Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından uyarıldığını, ancak hiçbir makamın gerekli önlemleri almadığını savunan Özyiğit, “Hiçbir makam ve hiçbir yetkili, yapılan uyarıları dikkate almamıştır. Yapılan uyarılar dikkate alınsaydı bir gencin hayatı kurtulacaktı” diye konuştu.

Son 3 yılda 714 iş kazası meydana gelmesi ve bunların 15’inin ölümle sonuçlanmasının bu konuda gerekli önlemlerin alınmadığının ve denetimlerin yapılmadığının en açık göstergesi olduğunu ileri süren Özyiğit, “Bu kadar ciddi ve insan yaşamını ilgilendiren bu konulardaki uyarılar neden dikkate alınmamaktadır? Hükümet gerekli denetimleri neden yapmamakta ve yasal görevlerini neden yerine getirmemektedir? Bu olayda olduğu gibi, birçok kişinin hayatına mal olan bu sorumsuzlukların hesabını kim verecektir?” dedi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.