1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BUNUN SUÇU KİMDE?
BUNUN SUÇU KİMDE?

BUNUN SUÇU KİMDE?

Bunun suçu kimde?

A+A-

“KKTC’den aldığım yemler yüzünden 30 baş hayvanım zehirlenerek öldü” diyen Süleyman Madan, güneydeki Bodamya köyüne yöneldi

Çiğdem AYDIN

Akıncılar bölgesinde Güney Kıbrıs’tan kaçak kuzu yemi getirdiği iddiasıyla gözaltına alınan Süleyman Madan dün Lefkoşa’da askeri mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede zanlının, Güney Kıbrıs’a gidip yem aldıktan sonra yine kaçak bir şekilde ülkeye geri geldiği belirtildi. Hakkında başlatılan soruşturma tamamlanan zanlı mahkeme tarafından teminata bağlandı

Mahkemede söz hakkı alan zanlı Süleyman Madan ise bu suçu işlemeye mecbur bırakıldığını iddia ederek, KKTC’den almış olduğu yemler yüzünden 30 baş hayvanının zehirlenerek öldüğünü, bu nedenle Güney’den yem almaya gittiğini öne sürdü.

Bodamya’dan 25 torba aldı

Duruşmada olayı aktaran polis, Süleyman Madan’ın Akıncılar bölgesinden 7 Temmuz tarihinde askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’ta Bodamya köyüne gidip oradan 25 kiloluk 12 torba halinde toplam 300 kilo ağırlığında kuzu yemi aldığını söyledi. Polis, zanlının daha sonra almış olduğu yemler ile ülkemize yine yasadışı yollardan giriş yapmaya çalıştığı esnada tespit edilerek suçüstü tutuklandığını belirtti. Polis, yemlerin emare olarak alındığını ve zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ifade ederek, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

“Mecbur olmasam yapmazdım…”

Mahkemede söz hakkı alan zanlı Süleyman Madan ise bu suçu işlemeye mecbur bırakıldığını iddia ederek, KKTC’den almış olduğu yemler yüzünden 30 baş hayvanının zehirlenerek öldüğünü, bu nedenle Güney’den yem almaya gittiğini öne sürdü. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, 30 bin TL’lik kefil kefaleti ile zanlıyı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Zanlının ayrıca yurt dışına çıkışına da engel kondu.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.