1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BUNUN YOLU LİNÇ YA DA PROTESTO OLMAMALI...
BUNUN YOLU LİNÇ YA DA PROTESTO OLMAMALI...

BUNUN YOLU LİNÇ YA DA PROTESTO OLMAMALI...

Orakçıoğlu ile ilgili açıklama ;

A+A-

TABİPLER BİRLİĞİ:”ÖLÜM NEDENİ DETAYLI ARAŞTIRILMADAN LİNÇ GİRİŞİMİ BAŞLATMAK TOPLUMU BİRBİRİNE DÜŞÜRMEKTEN BAŞKA BİR İŞE YARAMAZ”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim, geçen hafta özel bir hastanede ameliyat sonrası yaşamını yitiren Fikri Orakçıoğlu ile ilgili açıklama yaptı.

Filiz Besim yaptığı yazılı açıklamada ölümle ilgili bazı gazete ve sosyal medyada “doktor ihmali” adı altında çıkan haberlere dikkat çekerek, “Eğer tedavi sonrası hasta kaybedilmişse ve bu konu ile ilgili herhangi bir şüphe varsa bunun yolu da asla hekimleri basın ve facebook yoluyla linç etmek ya da hastane önünde protesto yapmak olmamalıdır. Protestonun yapılması gereken yer sistemi kuramayan sağlık bakanlığı ve hükümetlerdir” ifadelerini kullandı.

Besim, eğer yapılan müdahalelerde herhangi bir ihmal veya hatalı uygulama varsa Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin gelen şikayetler doğrultusunda organlarında konuyu bilimsel yönden ekipler kurarak araştıracağını ve yasanın gereğini yapacağını kaydetti.

Besim “ Hal böyle iken hastanın ölüm nedeni detaylı araştırılmadan hekimlere onur kırıcı hakaretler etmek, basın ve facebook yoluyla linç girişimleri başlatmak toplumu birbirine düşürmekten başka işe yaramaz. Unutmayalım ki adalet hepimize gereklidir” dedi.

Besim açıklamasında mevcut sağlık sisteminde ne hekimlerin ne de hastaların mutlu olmadıklarını ileri sürerek, sağlıkta çağdaş bir sistem için hükümete baskı yapılması çağrısı yaptı.

Besim, açıklamasında ayrıca hayatını kaybeden hastanın ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

BAŞHEKİM AÇIKLAMA YAPTI

Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Tandoğdu, Fikri Orakcıoğlu’nun ölümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Tandoğdu şunları kaydetti:

"Bir hastanın ameliyat veya tedaviye alınırken ölmesi üzücü. Biz de üzüldük.

Ailenin hastanenin önünde toplantı yapması ve  siyah çelenk bırakması  bizleri uzdu.

1995’ten beri Başkent Hastanesi olarak sağlık hizmeti veriyoruz,  ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz.

Sağlık hizmetlerinin verildiği  her yerde kritik hastalar olacak, hayatını kaybedecek.

Hasta buraya gelip,ameliyatı yapan doktorla anlaşır, biz sadece hastane hizmeti veriyoruz.

Bu hastada olayların bu şekilde olması hastanın geçirdiği ameliyattan önce tansiyon,  şeker ve bypass olmasından kaynaklandı. Hastalar ameliyata alınmadan önce tetkikler yapılır, izin forumları alınır. Ancak onay alındıktan sonra ameliyata alınır. Bu hasta ile de bu sistem uygulandı.

Hasta, ameliyattan sonra, uyanmakta güçlük çekti, solunum yetersizliğinden dolayı doktoru tarafından önce maskeyle oksijen takviyesi yapıldı ama bunun yeterli olmadığı görüldü.

Hasta uyutuldu, ameliyatı 30 dakika surdu. Hasta uyandırılmasına rağmen kendine yetecek oksijen alamıyordu.

Maskeyle oksijen verildi, tekrar uyutup hastaya yüksek basınçla yine oksijen verildi, tekrar uyandırıldı ancak yine yeterli oksijeni alamayacağı anlaşıldı. Devlet hastanesinin acil ambulansı çağrıldı, ,anestezi doktor kontrolünde, ambulansa alındı, oksijene devam edilerek yoğun bakım ünitesine sevk edildi. Ortaya atılan iddialar doğru değildir. 

Hastaya yapılan müdahalede hastanemizin ihmali yoktur. Tüm tıbbı tedaviler uygulandı."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.